ΤΟΠΙΚΑ

Στη ΔΕΘ οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας

στη-δεθ-οι-συνταξιούχοι-της-μαγνησίας-354949

Επίθεση στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις περικοπές

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας με αφορμή τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις κάνοντας λόγο για «σφαγιασμό» των συντάξεων. Ο Σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν που θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο Βόλου, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 14.00.

«Ο νέος αποτρόπαιος σφαγιασμός των συντάξεων -επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση- συνεχίστηκε και από το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο της «πρώτη φορά αριστερής» κυβέρνησης. Καταρχήν με την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή των νόμων του δίδυμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη (νόμοι του 2010 – 2012) που κατεβάζουν την κύρια σύνταξη από 486 σε 392,61 ευρώ σε πρώτη φάση και έπεται συνέχεια. Και κατά δεύτερο με την εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης με βάση την υπογραφή του τρίτου μνημονίου που αυξάνει τις εισφορές για την υγεία (έτσι λένε τώρα τη νέα ληστεία των συντάξεών μας) τόσο με αύξηση του ποσοστού επί της κύριας σύνταξης αλλά και με το χαράτσι στις επικουρικές. Με αυτό τον τρόπο όσο αφορά τις αυξημένες κρατήσεις για την υγεία οι συνταξιούχοι θα ληστευθούν κατά 700 εκατ. τον πρώτο χρόνο και 3,3 δισ. για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτά είναι ορισμένα από τα έργα και τις ημέρες μιας κυβέρνησης που την ψήφισε μια μερίδα του λαού επειδή θα … έσκιζε τα μνημόνια και θα καταργούσε με ένα νόμο όλους τους εφαρμοστικούς!!! Αντ’ αυτού έγινε πιστός θεματοφύλακάς τους… Από πολύ νωρίς είχαμε στρέψει την προσοχή των συνταξιούχων πάνω στα προβλήματά τους και τους καλούσαμε, όπως κάνουμε και τώρα, να μην επιλέγουν χαλίφη στη θέση νέου χαλίφη που θα μας πάρει το κεφάλι».

Τέλος απευθύνεται κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους «να γυρίσουν την πλάτη σ’ όλους αυτούς που την αντιμνημονιακή ρητορεία τους προεκλογικά την μετατρέπουν σε αποφάσεις που υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα του κεφαλαίου – Ε.Ε.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου