ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά απείλησε σπίτι στο Αλιβέρι

πυρκαγιά-απείλησε-σπίτι-στο-αλιβέρι-357101

Μονοκατοικία απείλησε να κάψει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στις 9.30 το πρωί σε υπαίθριο χώρο στο Αλιβέρι κοντά στο γκαράζ του Δήμου Βόλου. Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε για άγνωστο λόγο, ξεκίνησε να καίει ξηρά χόρτα και γρήγορα επεκτάθηκε σε υπαίθριο χώρο όπου υπήρχε σωρός από ξύλινες παλέτες.

Σύννεφα καπνού «έπνιγαν» την περιοχή όταν στο σημείο έσπευσαν τα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και αστυνομικοί καθώς η εν εξελίξει πυρκαγιά βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Ενώ στο σημείο επιχειρούσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα και οχτώ πυροσβέστες η πυρκαγιά επεκτάθηκε στην ταράτσα μονοκατοικίας.

Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Βασίλης Ηλιόπουλος, που βρισκόταν επίσης σε κοντινή απόσταση από την πυρκαγιά και έσπευσε να συνδράμει, βοήθησε τους πυροσβέστες να τοποθετήσουν τα λάστιχα στη σκεπή και να γίνει η ρίψη νερού πριν η φωτιά επεκταθεί στο σπίτι.

Τις επιχειρήσεις των πυροσβεστών παρακολουθούσαν έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Τελικά η φωτιά κατέστη δυνατό και σβήστηκε στις 11.50 το πρωί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έκαψε ξηρά χόρτα, ξυλεία και ένα τετραγωνικό μέτρο μόνωσης σπιτιού. Το Ανακριτικό επεξεργάζεται τα στοιχεία των καταθέσεων προκειμένου να εξακριβώσει τα αίτια της φωτιάς.

Να επισημανθεί ότι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ο πυρονόμος Κωνσταντίνος Καραβασίλης και ο πυραγός Ηλίας Γκουρτζαλής.

Πυρκαγιά στα Κανάλια

Την καταστροφή πέντε αχλαδιών, πέντε αμυγδαλιών μίας εγκαταλειμμένης βάρκας κι ενός παρατημένου Ι.Χ. μετρά ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στις 12.50 το μεσημέρι στα Κανάλια πίσω από τη Βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Επί τόπου έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες οι οποίοι ξεκίνησαν άμεσα τις ρίψεις νερού. Η φωτιά, η οποία δεν είναι γνωστό πως ξεκίνησε, κατέστη δυνατό και σβήστηκε στις 2.35.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βελεστίνου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου