ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας ζωής για χαμόγελο 350 μαθητών

αγώνας-ζωής-για-χαμόγελο-350-μαθητών-357890

Στην παραλία του Βόλου η κινητή μονάδα του Συλλόγου «Χαμόγελο του παιδιού»

Εκστρατεία αγάπης για τη στήριξη 350 παιδιών και των οικογενειών τους που έχουν πραγματική ανάγκη, πραγματοποιεί το «Χαμόγελο του παιδιού» απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους ευαισθητοποιημένους πολίτες του Βόλου.

Παρακάμπτοντας τις δυσκολίες που δημιουργεί η μείωση της χρηματοδότησης, συνεχίζεται με τον ίδιο πάντα ζήλο και απόθεμα ψυχής το πολύπλευρο έργο που αναπτύσσεται κι αγκαλιάζει εκατοντάδες παιδιά, προκειμένου να ανθήσει και πάλι το χαμόγελό τους.

Στην κινητή μονάδα στήριξης και ενημέρωσης του Συλλόγου που βρίσκεται από χθες στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διατίθενται προς πώληση σχολικά είδη για τους μικρούς μαθητές, σε προσιτές τιμές, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου που αναπτύσσεται.

Στο σχολικό παζάρι διατίθεται προς πώληση μια μεγάλη συλλογή από τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, σχολικά ημερολόγια, μολύβια, γόμες, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μολυβοθήκες, και άλλα είδη ελληνικής κατασκευής, εξαιρετικής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα. Αποκτώντας τα είδη του οργανισμού, οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια να στηρίξουν, καθημερινά και πανελλαδικά, τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη.

«Είναι η περίοδος που οι μικροί μαθητές ετοιμάζονται για τη νέα σχολική χρονιά κι εμείς βρισκόμαστε κοντά τους, με γραφική ύλη και σχολικά είδη. Το «Χαμόγελο του παιδιού» συνοδεύει τους μαθητές στην καινούργια τους χρονιά και τους στέλνει παράλληλα το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά πρέπει να είναι χαρούμενα» όπως αναφέρει η Αγγελική Λινάκη, υπεύθυνη της κινητής μονάδας ενημέρωσης και στήριξης του Συλλόγου.

Το έργο που αναπτύσσει ο σύλλογος είναι πολύ σημαντικό και οι υποχρεώσεις ακόμη μεγαλύτερες. Η αγάπη του κόσμου περισσεύει, ωστόσο, και οι πολυάριθμοι φίλοι του Συλλόγου στηρίζουν οικονομικά την προσπάθεια, είτε τηλεφωνικά, είτε αγοράζοντας διάφορα είδη από τα μπαζάρ που διοργανώνονται, είτε καταθέτοντας, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, χρηματικά ποσά που αποτελούν στήριγμα στο έργο ζωής του Συλλόγου. «Παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε το έργο μας και είναι σημαντική και συγκινητική ταυτόχρονα η ανταπόκριση του κόσμου» επισημαίνει η κ. Λινάκη, η οποία σημειώνει παράλληλα ότι «κάνουμε τεράστιο αγώνα να κρατήσουμε τις ήδη υπάρχουσες δομές. Το κάθε βήμα μας είναι προσεκτικό και μετρημένο γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και η προσπάθειά μας είναι να στηριχθεί το έργο του «Χαμόγελου του παιδιού» και να ενημερώνεται παράλληλα ο κόσμος».

Η κινητή μονάδα του «Χαμόγελου του παιδιού» θα βρίσκεται στην παραλία του Βόλου έως τις 3 Σεπτεμβρίου και λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου