ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία στην παρέλαση της Ν. Αγχιάλου

διαμαρτυρία-στην-παρέλαση-της-ν-αγχιά-851206

Με μαύρα ρούχα και κρατώντας πανό «Όχι στην διάλυση της φιλαρμονικής»… κατέφτασε την Τετάρτη το πρωί στον χώρο που γίνεται η παρέλαση η φιλαρμονική του Δήμου Νέας Αγχιάλου. Διαμαρτύρονταν για την απόλυση του μαέστρου μετά από 13 χρόνια σε αυτή την θέση και την αλυσιδωτή διάλυση της φιλαρμονικής.

Δεν έχουν τέλος τα απρόοπτα στο δήμο Νέας Αγχιάλου τα οποία αποτελούν συνεχή τροφοδοσία στην αέναη διαμάχη δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.

Όλα φαίνονταν ότι θα κυλήσουν ήρεμα στην παρέλαση. Οι επίσημοι ήταν στην θέση τους, οι πινακίδες με τις θέσεις των σχολείων, συλλόγων και της φιλαρμονικής ήταν επίσης στην θέση τους αλλά ενώ βρίσκονταν όλοι εκεί, έλειπε η φιλαρμονική.

Τα παιδιά με τον μόλις την προηγούμενη εβδομάδα απολυμένο επί 13 χρόνια μαέστρο Γιώργο Λαρυγγάκη έφτασαν την ώρα της κατάθεσης των στεφάνων. Ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας πανό «όχι στην διάλυση της φιλαρμονικής» και «κάτω τα χέρια από την φιλαρμονική» πήραν τις θέσεις τους και παρέλασαν κρατώντας τα πανό μπροστά στα έκπληκτα μάτια δημοτών και επισήμων.

«Οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής πραγματικά δεν έχουν έλεος. Κατάφεραν να ευτελίσουν την εθνική μας εορτή, την παρέλαση, το μεγαλείο της ημέρας. Λυπάμαι πραγματικά για λογαριασμό τους», αναφέρει η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευαγγελία Κρίκου, ενώ ο δήμαρχος Νέας Αγχιάλου Ηλίας Καραπατάκης ιδιαίτερα ήρεμος απαντά πως «η προσπάθεια μερικών να ασκήσουν αντιπολίτευση μέσα από κινήσεις εντυπωσιασμού θα αποβεί άκαρπη».

Διαλύεται τελικά η φιλαρμονική;
Όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση του δήμου με την απόλυση του μαέστρου ουσιαστικά διαλύεται η φιλαρμονική του δήμου. Ανταπαντώντας ο κ. Καραπατάκης ξεκαθαρίζει πως «εμείς δεν έχουμε στόχο να διαλύσουμε τη φιλαρμονική. Μοναδικός μας στόχος είναι να την αναβαθμίσουμε».

Ο ίδιος προσθέτει πως «δεν υπάρχει λόγος να προτρέχουμε, αυτά είναι παιχνίδια που δεν θα βγάλουν πουθενά. Ας τη διαλύσουμε πρώτα και ας έρθουν να διαμαρτυρηθούν».

Τον απολύσαμε, γιατί δεν δούλευε…
Ερωτηθείς ο κ. Καραπατάκης για την απόλυση του μαέστρου μετά από 13 χρόνια από την θέση του, ήταν ξεκάθαρος. «Το 96’ υπέγραψε μια ετήσια σύμβαση. Από τότε δεν ανανεώσαμε ποτέ τη σύμβαση, ενώ και ο ίδιος δεχόταν να εργάζεται με δελτίο παροχής. Όταν αποφάσισε πως θέλει σύμβαση ο δήμος αρνήθηκε και αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά και να μας κάνει αγωγή. Θα τα λύσουμε λοιπόν στα δικαστήρια».

Ο κ. Καραπατάκης μάλιστα σε έντονο ύφος τονίζει πως «ο συγκεκριμένος άνθρωπος ερχόταν μια φορά το μήνα να κάνει μάθημα στα παιδιά. Έκανε το πολύ πέντε εκδηλώσεις όλο το χρόνο και είχε και την απαίτηση να γίνει μόνιμος και να παίρνει και καμιά 30.000 ευρώ το χρόνο; Όχι, αν είναι ο δήμος να δώσει τόσα λεφτά, θα τα δώσει σε άλλον που δουλεύει και αξίζει. Ούτε τα παιδιά δεν πηγαίνανε, από το Βόλο έφερνε».

Πάντως όλα τα επιχειρήματα του δημάρχου αντικρούει τόσο η κ. Κρίκου, όσο και ο ίδιος ο κ. Λαρυγγάκης, ο οποίος επισημαίνει πως «πρόκειται για ανυπόστατες κατηγορίες και φυσικά θα αποδειχθεί. Μέλημά μου είναι να μη διαλυθεί η φιλαρμονική και η δική μου η απόλυση θα λυθεί με τη δικαστική οδό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου