ΤΟΠΙΚΑ

Από το Βελεστίνο ένα από τα θύματα

από-το-βελεστίνο-ένα-από-τα-θύματα-851206

Η αλλαγή της βάρδιας… τον βρήκε με μια σφαίρα καρφωμένη. Ο 20χρονος Κώστας Παπακυριαζής, ειδικός φρουρός από το Βελεστίνο, που υπηρετούσε από τον Ιούλιο ως δόκιμος στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής είδε τον χάρο με τα μάτια του, αλλά κατάφερε να τον ξεγελάσει, όταν οι έξι τρομοκράτες που επέβαιναν σε τρεις μοτοσυκλέτες «γάζωσαν» στις 21:40 το βράδυ της Τρίτης με δύο αυτόματα όπλα το αστυνομικό τμήμα στην οδό Πεντέλης 10.

«Το παιδί ευτυχώς είναι πολύ καλά. Σήμερα – αύριο βγαίνει από το νοσοκομείο», έλεγε ο πατέρας του σε συντοπίτες του, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια μετά την είδηση που έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία.

Η οικογένεια του Κώστα Παπακυριαζή από την πρώτη στιγμή πήγε στην Αθήνα για να βρίσκεται κοντά στο γιο τους. «Το παιδί μας γλίτωσε από τα δόντια του χάρου. Ξυστά πέρασε η σφαίρα από το κεφάλι του, ένα χιλιοστό ακόμα και θα ήτανε νεκρός. Παναγία μου το σκέφτομαι και δεν μπορώ να το αντέξω», έλεγε ο πατέρας του ειδικού φρουρού σε συγγενείς και φίλους που συνομίλησαν μαζί του.

Ο Κώστας Παπακυριαζής είναι το πρώτο από τα δύο παιδιά της οικογένειας. Έχει μια αδερφή, η οποία φοιτά στη Γ’ Λυκείου, και όπως λένε οι συντοπίτες του στο Βελεστίνο «είναι και τα δύο παιδιά-μάλαμα. Το παιδί το έσωσε ένα θαύμα, το είχε η μοίρα του, δεν ήτανε ακόμα γραμμένο γι’ αυτόν το τέλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες από συγγενείς του νεαρού εκείνη την ώρα το παιδί ήταν στην αλλαγή βάρδιας του. «Ετοιμαζόταν να φύγει, σε λίγο τελείωνε η βάρδια του, αλλά εκείνο το βράδυ δεν είχε την τύχη με το μέρος του» λέει η θεία του, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Μάλιστα ο Κώστας Παπακυριαζής είχε τοποθετηθεί μόλις από τον Ιούλιο στο συγκεκριμένο Α.Τ. στην Αθήνα, προκειμένου να εκπαιδευτεί.

Ο ειδικός φρουρός ήταν ο ένας από τους έξι που έγιναν μάρτυρες και θύματα της άνανδρης τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Οι τρομοκράτες «γάζωσαν» με 100 σφαίρες τους έξι αστυνομικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πεζοδρόμιο, σε μια ξεκάθαρη ενέργεια να προκαλέσουν σφαγή. Ήταν η πιο σκληρή επίθεση τρομοκρατών τα τελευταία χρόνια.

Αρκετοί ήταν οι Βελεστινιώτες που χθες μίλησαν με την οικογένειά του και τον τραυματία 20χρονο ειδικό φρουρό, καθώς όλοι τους είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην περιοχή του Βελεστίνου.

Εκτός κινδύνου…
Πλέον εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο ειδικός φρουρός Κώστας Παπακυριαζής στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του κατά πάσα πιθανότητα παίρνει σήμερα το εξιτήριό του, καθώς η υγεία του ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο, όπως δήλωνε ο ίδιος ανακουφισμένος σε όσους επικοινώνησαν μαζί του. Ευτυχώς ο Κώστας Παπακυριαζής τραυματίστηκε μόνο στο πόδι, αφού μια άλλη σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του!

Ωστόσο διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός είναι η νεαρή δόκιμη ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη αλλά σταθερή, αναπνέει μηχανικά και φέρει δύο τραύματα. Η μια σφαίρα τη χτύπησε στον δεξιό ώμο και έφτασε ως και την αριστερή ωμοπλάτη, διαπερνώντας τον δεξί πνεύμονα και προκαλώντας ζημιά στη σπονδυλική στήλη, ενώ είχε και έχει και ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό βραχίονα.

Ο δεύτερος σοβαρά τραυματισμένος δόκιμος ειδικός φρουρός, ο 22χρονος Γιώργος Τσουμάνης, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και την αριστερή κνήμη, αλλά οι γιατροί δεν ανησυχούν για την πορεία της υγείας του.

Οι υπόλοιποι τραυματίες -ο Κώστας Αγόρης που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και του αφαιρέθηκε βλήμα το οποίο είχε καρφωθεί στο δεξί γόνατο και ο Δημήτρης Μαμέλης, αναμένεται να πάρουν σύντομα εξιτήριο, καθώς η υγεία τους, δεν διατρέχει κάποιο πρόβλημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου