ΤΟΠΙΚΑ

Ανω – κάτω το Εργατικό Κέντρο Βόλου

ανω-κάτω-το-εργατικό-κέντρο-βόλου-851206

Οι απώλειες αντιπροσώπων και το ενδεχόμενο αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων αποτελεί την πηγή της δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ των παρατάξεων στο ΕΚΒ εν όψει του 18ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου. ΔΑΚΕ και ΕΣΑΚ όρισαν τις εκλογές στο σωματείο του ΟΣΕ και τώρα “ζητούν τα ρέστα” από την ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΒ.

Σήμερα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες σκληρή απάντηση από την ΠΑΣΚΕ, που θα καταγγείλει “συμπόρευση” ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ σε διάφορους χώρους δουλειάς, προκειμένου να αμφισβητηθούν εκλογικές διαδικασίες που έχουν ολοκληρωθεί ή που βρίσκονται σε εξέλιξη, με πιο τρανταχτά παραδείγματα τα σωματεία του ΟΣΕ, όπου η “τράπουλα” μοιράζεται από την αρχή και στη ΜΕΤΚΑ, όπου η ΔΑΚΕ έχασε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα επίσης έναν αντιπρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τα επιχειρήματα που προέβαλαν ΔΑΚΕ και ΕΣΑΚ την προηγούμενη Τρίτη στην ολομέλεια του ΕΚΒ είναι κυριολεκτικά στον αέρα, αφού οι ίδιες παρατάξεις -που έχουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου, ήταν αυτές που πρότειναν στην τελευταία συνεδρίαση του σωματείου να πραγματοποιηθούν εκλογές στο σύλλογο 26 και 27 Νοεμβρίου.

Όταν μάλιστα αυτό έγινε γνωστό ο ίδιος ο γραμματέας του ΕΚΒ Γ. Κίτσιος, αντιλαμβανόμενος την “γκάφα” των συναδέλφων του της ΔΑΚΕ, κάλεσε τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ για να τους ζητήσει να αλλάξουν ημερομηνία, αφού ουσιαστικά διακυβεύονταν οι δύο έδρες των αντιπροσώπων που έχει εκλεγμένους από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες η παράταξή του.

Στην περίπτωση της ΜΕΤΚΑ που έγιναν αρχαιρεσίες την προηγούμενη εβδομάδα, η ΔΑΚΕ δεν κατάφερε να εκλέξει αντιπρόσωπο -απώλεια που θεωρείται σημαντική, αφού στις εκλογές του ΕΚΒ πολλές φορές για μία ακόμη ψήφο οι έδρες αλλάζουν πολύ εύκολα χέρια. Και για τις συγκεκριμένες εκλογές επιχειρήθηκε από τη ΔΑΚΕ να τεθεί θέμα παρασκηνιακά περισσότερο, αφού η ΔΑΣ- ΕΣΑΚ δεν “τσίμπησε”, καθώς μετά από αρκετά χρόνια κέρδισε μία έδρα με τον Κων. Στεργίου.

“Θα πρέπει να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους κάποια στιγμή” έλεγαν χθες αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, που θα συμμετέχουν στο συνέδριο του ΕΚΒ και ήδη εγείρουν αντιδράσεις απέναντι στις δύο παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΕΣΑΚ, βλέποντας ότι προσπαθούν από τώρα να εφεύρουν άλλοθι για τυχόν απώλειες που μπορεί να έχουν στην κάλπη.

Είναι πάντως γεγονός ότι μέχρι αργά χθες το απόγευμα γίνονταν προσπάθειες από την πλειοψηφία του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου να βρεθεί τρόπος να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στο πρωτοβάθμιο σωματείο, πράγμα που θεωρείται πολύ δύσκολο έως αδύνατο να γίνει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου