ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμοπόλεμοι οι… μαθητευόμενοι;

ετοιμοπόλεμοι-οι-μαθητευόμενοι-851206

Είναι πράγματι μόνο επιτυχία των κουμπουροφόρων το ότι κατάφεραν να γαζώσουν ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα και να φύγουν… σαν κύριοι, ή μήπως είναι ακόμη μια απόδειξη επιπόλαιης πολιτικής στο χώρο της αστυνομίας, από τα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ;
Ποιοι φρουρούσαν το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, έχοντας την ευθύνη της προστασίας και των συναδέλφων τους και των πολιτών;
Δυο δόκιμοι. Δυο άτυχοι «ψάρακες», κατά την ορολογία των συναδέλφων τους. Ένα κορίτσι μόλις 21 ετών, δόκιμη ειδική φρουρός και ένας δόκιμος αστυφύλακας 20 ετών. Που είναι και οι πιο βαριά τραυματισμένοι, με την κοπέλα να είναι ακόμη σε κατάσταση καταστολής.
Θα συμφωνήσω προθυμότατα με τον νέο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη ότι οι τρομοκράτες είναι σε πόλεμο με την αστυνομία. Διατύπωση που έχει γίνει άλλωστε και από προκατόχους του.
Αλλά με βάση αυτή την παραδοχή και την ως τώρα καταγεγραμμένη πρακτική των άνανδρων δολοφόνων, κάθε τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από την φυσική ηγεσία της ως προδιαγεγραμμένος στόχος και ως προκεχωρημένο φυλάκιο.
Πόσο ετοιμοπόλεμη λοιπόν αναδεικνύεται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. –και δεν μιλάμε μόνο για έναν αρχηγό, που λείπει αυτή την ώρα, αλλά για το πνεύμα που διέπει όλη την δομή και ιεραρχία της- όταν η φύλαξη των προκεχωρημένων φυλακίων ανάγεται σε μια αγγαρεία από την οποία απαλλάσσονται οι «παλιοσειρές» και την φορτώνονται οι «ψάρακες»;
Όποιος αισθάνεται ότι όλα έγιναν σωστά και κατά τρόπο που αναδεικνύει τον επαγγελματισμό αστυνομικών και ειδικών φρουρών, όταν έπεσαν εκατό πυροβολισμοί από τους τρομοκράτες και ούτε ένας από το σύνολο των αστυνομικών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο τμήμα, είναι από χέρι ακατάλληλος για την «προστασία του πολίτη».
Επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας εκείνη την ώρα ήταν ένας 22χρονος. Γιατί ο αστυνόμος Α΄ που μου έρχεται στο μυαλό και θα μπορούσε να είναι στη θέση του, κουβαλούσε τα ψώνια εκδότη απογευματινής εφημερίδας. Όπως και πολλοί άλλοι. Οι οποίοι, έτσι όπως έχουν αχρηστευθεί τόσα χρόνια… στο μούσκιο, ως παραδουλεύτρες επωνύμων, ακόμη και αν επιστρέψουν, φοβάμαι ότι θα παραμείνουν φύρα.
Ετούτο το «πουλόβερ» θέλει ξήλωμα και ξαναπλέξιμο από την αρχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου