ΤΟΠΙΚΑ

Η βία στις πόλεις

η-βία-στις-πόλεις-851206

Το τυφλό τρομοκρατικό κτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής αναπόφευκτα σκιάζει την πολιτική επικαιρότητα του τελευταίου 48ωρου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ενέργεια αυτή ήταν η απάντηση των τρομοκρατικών οργανώσεων στο κλίμα των τελευταίων εβδομάδων που επιχειρεί να εκπέμψει στην ελληνική κοινωνία η νέα ηγεσία του Υπουργείου, με αποκορύφωμα την επικήρυξη των «ληστών με τα μαύρα». Δεν είμαστε θιασώτες της όξυνσης, αλλά δεν θα ενστερνιστούμε και τη δύναμη της αδράνειας, ήταν το σχόλιο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων από την πλευρά της να ζητά από την ελληνική κοινωνία την ηθική στήριξή της απέναντι στην τυφλή και οργανωμένη βία που κάνει πάρτι σε μεγάλες περιοχές της Αθήνας. Μία κοινωνία και μία Αστυνομία που κινούνται χωρίς σαφή προσανατολισμό για το πού σταματούν τα δικαιώματα των διωκτικών δυνάμεων και πού αρχίζουν οι ελευθερίες του πολίτη.
Το περιστατικό αυτό δίνει την αφορμή και για την εγκληματικότητα που υπάρχει στη Μαγνησία, αν και δεν υπάρχει φυσικά συγκρισιμότητα ανάμεσα σε αυτή που υπάρχει στην περιοχή μας και σε όλα όσα συμβαίνουν στο Λεκανοπέδιο.
Ωστόσο και μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου υπάρχουν εδώ και χρόνια οικιστικοί θύλακες, όπου συγχρωτίζονται μέλη από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, από παλιννοστούντες και από οικονομικούς μετανάστες με ιδιαίτερη ροπή προς τη μικροπαραβατικότητα και μικροεγκληματικότητα, που πολλές φορές ξεφεύγει από το στενό πλαίσιο της γειτονιάς και διαχέεται ακόμη και στο κέντρο της πόλης.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δεκάδες καταγγελίες ότι το προσωπικό με το οποίο είναι επανδρωμένα τα αστυνομικά τμήματα στο Νομό υπολείπεται κατά πολύ από την οργανική δύναμη της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή μας. Πολλές φορές επίσης οι αστυνομικοί της περιοχής μας επισημαίνουν ότι οι προ ετών πεζές περιπολίες των συναδέλφων τους στις γειτονιές είναι όνειρο θερινής νυκτός. Με αυτά και μ΄ αυτά το αίσθημα ανησυχίας και ανασφάλειας στους πολίτες είναι κάτι παραπάνω από διάχυτο, πολλώ μάλλον που και η υφιστάμενη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. στερείται της απαιτούμενης εκπαίδευσης και του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στο έργο της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου