ΤΟΠΙΚΑ

Ιστορική πρόκριση… ο Ολυμπιακός

ιστορική-πρόκριση-ο-ολυμπιακός-851206

Ιστορική πρόκριση πέτυχε προχθές ο Ολυμπιακός που στη φάση των 32 νίκησε με 2-1 την Λάρισα στο μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι και πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η παρουσία του κόσμου στο ματς της Τέταρτης ήταν άξια αναφοράς, ενώ αυτός που καθάρισε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ήταν ο Αργεντινός Χαβιέ Ουμπίντες …που μετά το γκολ με το οποίο έδωσε την 4η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα (επί του Ιωνικού στο 93΄) προχθές πάλι στις καθυστερήσεις σκόραρε δίνοντας την πρόκριση στην ερυθρόλευκη ομάδα .
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός Βόλου άφησε εκτός συνέχειας την Λάρισα
και η νίκη των ερυθρολεύκων αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις από τη στιγμή που ο Ξανθιώτης διαιτητής Ντάκος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, για να σταματήσει τους Βολιώτες, με πολλά ανάποδα σφυρίγματα εις βάρος του, αποκορύφωμα των οποίων ήταν η μη υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Ροτζέριο στο πρώτο μέρος και η αποβολή του Πλιάγκα με απευθείας κόκκινη κάρτα στο κέντρο του γηπέδου πάνω στον Ιγκλέσιας έξι λεπτά πριν το 90λεπτο…
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη με 7.000 κόσμο στο πλευρό της ξεκίνησε όσο καλύτερα γίνονταν το ματς, αφού προηγήθηκε με τον βραζιλιάνο Μάρτιν Ροτζέριο στο 5 ενώ η Λάρισα ισοφάρισε προσωρινά στο 41’ με αυτογκόλ του Ηλία Κακαρά. Και οι δύο ομάδες τερμάτισαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω των αποβολών του Νταμπίζα στο 69’ και του Πλιάγκα στο 84’ και στις καθυστερήσεις ο Ουμπίντες πέτυχε το 2-1 …
Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι μόλις στο 5ο λεπτό. Μετά από ένα σουτ του Ροτζέριο που έφυγε πλάγια και νέα σέντρα του Κοτίτσα ο Ροτζέριο με κεφαλιά άνοιξε τον σκορ για την Βολιώτικη ομάδα .
Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στη Λάρισα που προσπάθησε να ισορροπήσει αν και η Βολιώτικη εστία δεν απειλήθηκε παρά μόνο στο 26’ όταν το σουτ του Σίμιτς μετά από κακό κοντρόλ πέρασε άουτ.
Στο 36’ ο Ροτζέριο που ήταν έτοιμος να σουτάρει για γκολ έπεσε στην μεγάλη περιοχή της Λάρισας μετά από σπρώξιμο του Νταμπίζα, αλλά ο διαιτητής Ντάκος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Η Λάρισα ευτύχησε να ισοφαρίσει σε 1-1 πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου έχοντας την βοήθεια της τύχης. Μοιραίος παίκτης εκείνη τη στιγμή για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ο Ηλίας Κακαράς, ο οποίος με προβολή έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου έπειτα από σέντρα του Ντε Νίγκρις.
Το παιχνίδι δεν είχε να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο στα πρώτα είκοσι λεπτά του δεύτερου μέρους. Ο Ολυμπιακός σταδιακά προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός ειδικά μετά την είσοδο του Πλιάγκα στο παιχνίδι ενώ πιο πριν είχε μια καλή ευκαιρία σε πλασέ του Ψυχογιού.
Στο 69’ η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Νταμπίζας ως τελευταίος παίκτης έκοψε αντικανονικά τον Κοντέων ο οποίος ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο έμπειρος αμυντικός διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή αλλά και στον τέταρτο διαιτητή ενώ κατά την έξοδό του ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με οπαδούς του Ολυμπιακού.
Στη συνέχεια ο Σάκης Τσιώλης αποφάσισε να ρίξει ένα ακόμα επιθετικό στο παιχνίδι τον Αμπράμοβιτς έτσι ώστε να κυνηγήσει με περισσότερες αξιώσεις το γκολ της νίκης.
Η αριθμητική ισορροπία πάντως έστω και άδικα αποκαταστάθηκε στο 84’ όταν ο Πλιάγκας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για ένα φάουλ στον Ιγκλέσιας στο κέντρο του γηπέδου, απόφαση που αυτή την φορά ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων.
Ο Ολυμπιακός ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη – πρόκριση στο 92’ όταν ο Μόνχε εξω απο μην περιοχή πάσαρε στον συμπατριώτη του Ουμπίντες οι οποίος με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Σέρεμετ που ξεγελάσθηκε καθώς η μπάλα βρήκε και στον Μελίσση αλλάζοντας πορεία .

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ -ΛΑΡΙΣΑ 2-1
Σκόρερ: 5 Ροτζέριο,92 Ουμπίντες -41 αυτογκόλ Κακαράς
Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης)
Αποβολές : Πλιάγκας (84΄) – Νταμπίζας (69΄)
Κίτρινες: Κοντέων, Γλύκος, Ροτζέριο – Τουάμα, Ντε Νίγκρις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Κοτίτσας, Κακαράς, Μπουλούτ, Αρβανίτης, Άλβαρες (73΄ Αμπράμοβιτς), Ψυχογιός (60΄ Πλιάγκας), Ουμπίντες, Μόνχε, Ροτζέριο (94΄ Χανιώτης), Κοντέων.

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης,Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Μελίσσης, Τουάμα, Μετίν (74΄ Ντέλσον), Σίμιτς, Ρομέου (74΄ Ααράμπ), Ιγκλέσιας, Ντε Νίγκρις (60΄ Κάσας).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου