ΤΟΠΙΚΑ

Τελικός την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό

τελικός-την-κυριακή-στο-πανθεσσαλικό-851206

Σε δεινή βαθμολογική θέση βρίσκεται η Νίκη μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της Γ’ Εθνικής και το γεγονός αυτό επιτάσσει το «τρίποντο» κόντρα στην Αναγέννηση Επανωμής στο Πανθεσσαλικό την Κυριακή. Οι κυανόλευκοι με τέσσερις βαθμούς στο ενεργητικό τους βρίσκονται στο γκρουπ των ουραγών και έχουν άμεση ανάγκη τη νίκη για να μπορέσουν να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση, να φτιάξουν την ψυχολογία τους και να διατηρήσουν και τον κόσμο, που έχει αρχίσει να απογοητεύεται, στην κερκίδα.
Γενικά στη Νέα Ιωνία το κλίμα είναι βαρύ. Το «γιατρικό» είναι σίγουρα η κατάκτηση των τριών βαθμών στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής σε ένα ματς που στη Νίκη το αντιμετωπίζουν ως τελικό. Τελικός, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες, έπειτα από την ήττα από τον Θερμαϊκό. Μάλιστα αν το αποτέλεσμα δεν είναι νικηφόρο, τότε ίσως υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο κυανόλευκο στρατόπεδο. Από την άλλη βέβαια σε αυτό το κομβικό σημείο του πρωταθλήματος και σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» για την ιστορία της ομάδας, η ομάδα του Χόρχε Μπάριος καλείται να αντιμετωπίσει τον «οδηγό» της κούρσας του Βορείου Ομίλου, κάτι που καθιστά δυσκολότερο το έργο της. Οι συγκυρίες δεν έχουν βοηθήσει τη Νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο πρέπει να φανεί δυνατή και να βγει από το αδιέξοδο, καθώς παρά τα λόγια του Ουρουγουανού τεχνικού για πρωταγωνιστική πορεία, που περισσότερο μπερδεύουν παρά γίνονται πιστευτά από την μεγαλύτερη μερίδα φιλάθλων, όλοι έχουν καταλάβει ότι πρώτο μέλημα των κυανολεύκων είναι πλέον να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού και να διώξουν το άγχος…
Μετά από μια τέτοια εξέλιξη και ένα θετικό σερί, ίσως μπορέσουν στη Νέα Ιωνία να ανασυνταχθούν και να μιλούν ξανά για πρωταγωνιστικό ρόλο και πορεία, πρέπει όμως να αποδείξουν στο γήπεδο ότι είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα και μπορούν να ανταπεξέλθουν και να ξεπεράσουν την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα.
Οσον αφορά στην Αναγέννηση Επανωμής, στη Νίκη θεωρούν ότι η βαθμολογική της θέση είναι πλασματική και ότι η δυναμικότητα του αντιπάλου τους δεν είναι τόσο ισχυρή, όσο φαίνεται. Ετσι, πιστεύουν ότι με δική τους καλή απόδοση δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα την Κυριακή και πώς με την βοήθεια του κόσμου τους θα καταφέρουν να αποσπάσουν το αποτέλεσμα που έχουν ανάγκη.
Ο Χόρχε Μπάριος έχει ρίξει το βάρος στο τελείωμα των φάσεων και στην ψυχολογία, ενώ στην αρχή της εβδομάδας μίλησε στους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια για να βρει λύσεις για το τι φταίει και να τους ανεβάσει το ηθικό. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο σκοράρισμα, μια και ευκαιρίες δημιουργούνται από πλευράς κυανόλευκων, αλλά η μπάλα δεν μπαίνει εύκολα στα δίκτυα. Από σήμερα αναμένεται να βρίσκεται στον Βόλο και ο Στράτος Γιδόπουλος, που ίσως μιλήσει και ο ίδιος στους παίκτες για το παιχνίδι της Κυριακής.
Απαντες πάντως έχουν συνειδητοποιήσει ότι το ματς της 7ης αγωνιστικής είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικό για την πορεία της ομάδας και την επιστροφή της ηρεμίας στα αποδυτήρια και στις τάξεις των φιλάθλων. Ηδη στους οργανωμένους υπάρχει απογοήτευση και αναμένεται να μεταφραστεί σε έντονη δυσαρέσκεια και γκρίνια, σε περίπτωση που η ομάδα πετάξει βαθμούς την Κυριακή.
Για να αποφευχθούν λοιπόν όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις ο Χόρχε Μπάριος και οι παίκτες του θα κάνουν τα πάντα στο γήπεδο για να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής πάντως μετρούν τρεις ήττες, μια ισοπαλία και μόλις μια νίκη, απολογισμός που δεν επιδεικνύει σε καμία περίπτωση ομάδα που υποστηρίζει ότι θέλει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γ’ Εθνική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου