ΤΟΠΙΚΑ

Στο Εκλογοδικείο Σούρλας και Μακρή

στο-εκλογοδικείο-σούρλας-και-μακρή-851206

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας κατέθεσε ένσταση για την κατανομή των εδρών στο Νομό αλλά και στην επικράτεια
Η πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή υπέβαλε επίσης ένσταση στο εκλογοδικείο, επικαλούμενη εσφαλμένη καταμέτρηση ψηφοδελτίων της και λανθασμένη κατανομή της έδρας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στη Μαγνησία.
Υπενθυμίζεται ότι η καταμέτρηση το βράδυ των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου με βάση τα τηλεγραφήματα έδωσε 2ο το Γιώργο Σούρλα με 17.511 ψήφους και 3η τη Ζέττα Μακρή με 17.434 και διαφορά 77 ψηφοδέλτια.

Ακολούθησε η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων κατά την οποία διαπιστώθηκαν
σοβαρότατα «λάθη» και «παραλείψεις» σε βιβλία δικαστικών αντιπροσώπων. Ψηφοδέλτια χωρίς μονογραφή, βιβλία εκλογικού αποτελέσματος δίχως τα συμπληρωμένα στοιχεία και τμήματα στα οποία άλλο αριθμό σταυρών έδιναν τα ψηφοδέλτια του σάκου και διαφορετικό ανέγραφε το πρακτικό του δικαστικού αντιπροσώπου, οδήγησαν τελικά στην υποβολή των ενστάσεων στο Εκλογοδικείο.

Η κάθε πλευρά αναμένεται να αναπτύξει τα δικά της επιχειρήματα και να κομίσει τα στοιχεία που συγκέντρωσε ενώπιον πλέον του Εκλογοδικείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη συνεδρίαση δεν πρόκειται να οριστεί πριν από το Δεκέμβριο, με την απόφαση να εκδίδεται σε περίπου έξι μήνες, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τις συγκεκριμένες διαδικασίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου