ΤΟΠΙΚΑ

Η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Βόλο

η-φλόγα-των-χειμερινών-ολυμπιακών-στο-851206

Στο Βόλο διανυκτέρευσε χθες η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Βανκούβερ του Καναδά, μεταφέροντας και στην περιοχή μας το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης, αγάπης και συναδέλφωσης των λαών αλλά και της διεθνούς ευγενούς άμιλλας.
Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε τα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου, προερχόμενη από τη Λάρισα στις 19.53. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης που παρέλαβε τη φλόγα στην οδό Λαρίσης στο ύψος της ΑΝΕΜ. Δεύτερη λαμπαδηδρόμος ήταν η Αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη και τρίτος ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης.
Στις 20.50 άναψε ο βωμός στην πλατεία μπροστά από το δημαρχείο του Βόλου, ενώ ακολούθησαν εκδηλώσεις παρουσία των μελών της Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων από τη Συμφωνική Νέων του Δήμου Βόλου και την Πολυφωνική στο δημαρχείο του Βόλου.
Οι 21 λαμπαδηδρόμοι, που σε ποσοστό 80% προέρχονταν από το χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα από τον Ορειβατικό Όμιλο Βόλου, μετέφεραν τη Φλόγα μέσω των παρακάτω οδών του Βόλου: Λαρίσης–Γρ. Λαμπράκη–Παπαδιαμάντη–Παγασών–Αναλήψεως – Δ. Φιλιππίδη- Αγίου Δημητρίου- Σταδίου- Πολυμέρη-Δημητριάδος. Στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Σόλωνος έγινε η παράδοση της Φλόγας από τον προτελευταίο, στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, ο οποίος στις 20.50 έφτασε στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου και άναψε το βωμό που έχει τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα. Ακολούθησε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και του Καναδά. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, τους εκπρόσωπους της Οργανωτικής Επιτροπής της Χειμερινής Ολυμπιάδας «Βανκούβερ 2010» και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αμέσως μετά το τέλος της τελετής πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Βόλου και της Πολυφωνικής Χορωδίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου