ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνει λύσεις για το σκοράρισμα

ψάχνει-λύσεις-για-το-σκοράρισμα-851206

Επιστροφή χθες στις προπονήσεις για τους παίκτες της Νίκης μετά το ρεπό της Δευτέρας, ωστόσο και πάλι το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό στις τάξεις της κυανόλευκης ομάδας. Η ήττα από τον Θερμαϊκό ήρθε να ρίξει ξανά το ηθικό των παικτών και να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία για την αναποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα. Η αλήθεια είναι ότι η Νίκη δημιουργεί ευκαιρίες και προσπαθεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά από κει και πέρα οι παίκτες της δεν δείχνουν ικανοί να τις τελειώσουν σωστά και να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα.
Τα τρία γκολ σε πέντε ματς και ο απολογισμός της μιας μόνο νίκης, των τριών ηττών και της μια ισοπαλίας, αναμφίβολα φανερώνουν μια ομάδα που δείχνει αδυναμία στο σκοράρισμα και δεν μπορεί παράλληλα να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Τόσο στα εντός έδρας ματς, όσο και στα εκτός έδρας, η ομάδα του Χόρχε Μπάριος έχει φτάσει πολύ κοντά στο γκολ, αλλά έχει βρει δίκτυα μόνο στα δυο από τα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει για τον Βόρειο Ομιλο της Γ’ Εθνικής. Συγκεκριμένα έχει σκοράρει μόνο στο Πανθεσσαλικό και συγκεκριμένα κόντρα στον Οδυσσέα Αναγέννησης, που κατάφερε όμως να φύγει με το διπλό και απέναντι στον Πυρσό Γρεβενών, το μοναδικό παιχνίδι που έχουν κερδίσει οι κυανόλευκοι μέχρι σήμερα.
Ο Ερνέστο Γκόμεζ Σάντσεζ είναι ο πρώτος σκόρερ της Νίκης με μόλις δυο γκολ στο ενεργητικό του, ένα από πέναλτι και ένα από σουτ. Ενα τέρμα έχει πετύχει ο Σαπαλίδης με κεφαλιά. Αυτά είναι όλα κι όλα τα γκολ που έχουν πανηγυρίσει φέτος οι κυανόλευκοι.
Ο Χόρχε Μπάριος είναι φυσικό να ανησυχεί και να προβληματίζεται. Βλέπει την ομάδα του σε κάθε παιχνίδι να δημιουργεί ευκαιρίες και προϋποθέσεις για να σκοράρει, αλλά οι παίκτες του δεν βρίσκουν τρόπο στην τελική προσπάθεια για να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα. Σε αυτό τον τομέα θέλει να δουλέψει τις επόμενες ημέρες, καθώς το ματς με την Επανομή είναι πολύ κρίσιμο και καθοριστικό. Η Νίκη χρειάζεται όχι μόνο να βάλει γκολ αλλά να πάρει και τους τρεις βαθμούς, αφού βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση και στο γκρουπ των ουραγών.
Ακόμη ένας τομέας που χρειάζεται και πάλι δουλειά από το τεχνικό τιμ είναι αυτός της ψυχολογίας. Η ήττα από τον Θερμαϊκό έχει ρίξει πάλι το ηθικό των κυανολεύκων σε χαμηλά επίπεδα, αφού βλέπουν να προσπαθούν σε κάθε ματς και οι κόποι τους τελικά να μην ανταμείβονται. Το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα μάλιστα ήρθε από έναν αντίπαλο που δεν είχε καταφέρει να πετύχει νίκη και τους πρώτο του «τρίποντο» το κατέκτησε κόντρα στο συγκρότημα της Νέας Ιωνίας. Το γεγονός αυτό έχει επιβαρύνει το κλίμα, ενώ και οι 500 φίλαθλοι που βρέθηκαν στην Θέρμη για να βοηθήσουν παίκτες και τεχνική ηγεσία αποχώρησαν απογοητευμένοι. Αυτό είναι ακόμη ένα στοιχείο που έχει επηρεάσει αρνητικά τους παίκτες του Χόρχε Μπάριος. Οτι δεν κατάφεραν για άλλη μια αγωνιστική να χαρίσουν στους φιλάθλους τους τη νίκη και πιστεύουν ότι κάποια στιγμή ο κόσμος στις κερκίδες θα αρχίσει να λιγοστεύει.
Για όλους τους παραπάνω λόγους το ματς με την Επανομή χαρακτηρίζεται οριακό. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της κατάκτησης των τριών βαθμών. Αυτό προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του, χωρίς όμως να τους αγχώσει, ο Ουρουγουανός τεχνικός. Παράλληλα στη Νέα Ιωνία βλέπουν το παιχνίδι ως ευκαιρία για να μειώσουν την διαφορά από την κορυφή. Η Αναγέννηση Επανομής βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης και στους δέκα βαθμούς απόσταση από τους κυανόλευκους, χωρίς όμως να έχει κάνει το ρεπό της.

Ο Σταθόπουλος στο Πανθεσσαλικό
Ο Σ. Σταθόπουλος από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής μεταξύ της Νίκης και της Αναγέννησης Επανομής που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό. Βοηθοί του θα είναι οι Π. Κασσαβέτης και Τ. Σταμάτης από την ίδια Ενωση και τέταρτος και Σ. Φώτης από την ΕΠΣ Εύβοιας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου