ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία… ο Βόλος 2004

στην-τελική-ευθεία-ο-βόλος-2004-851206

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ομάδα του Α.Σ. «Βόλος 2004»-Valis Resort για τη φετινή του προσπάθεια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικείου ποδοσφαίρου για μια ακόμη χρονιά με τον πετυχημένο προπονητή Θωμά Μακρή, που πέρσι έφθασε την ομάδα στον τελικό του πρωταθλήματος.
Ο Βόλος 2004 θα συμμετάσχει στον 1ο όμιλο της μεγάλης κατηγορίας μαζί με τις Αμαζόνες Δράμας, τον Φιλυριακό Φλώρινας, τον Άρη Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, τις Ελπίδες Καρδίτσας και την Καβάλα, απ’ όπου θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στις 8 του Νοέμβρη.
Στην ομάδα του Βόλος 2004 ο προπονητής Θ. Μακρής και ο πρόεδρος Δ. Κλόντζας φρόντισαν για την ενίσχυση, ώστε να διατηρηθούν ψηλά, αλλά και να κάνουν ίσως και το βήμα στο ψηλότερο σκαλί… χωρίς να λείπουν τα προβλήματα.
Το κυριότερο από τα προβλήματα αυτή την εποχή είναι ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη από την ΕΠΟ το δελτίο της Σάνια Ρίστιτς, ώστε η Σέρβα μεσοεπιθετικός να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας.
Η Ρίστιτς θα είναι η τέταρτη ξένη παίκτρια που θα ενισχύσει φέτος τον «Βόλος 2004», ενώ αποκτήθηκαν ακόμη δυο Ρουμάνες που αγωνίζονται ως κοινοτικές και ανανεώθηκε η συνεργασία με την επίσης Σέρβα επιθετικό Ταμάρα Γιοβάνοβιτς, που πέρυσι είχε μεγάλη συνεισφορά στη θαυμάσια πορεία, αφού ήταν και η πρώτη σκόρερ τους με 12 γκολ σε 16 αγώνες.
Οι Ρουμάνες που είναι διεθνείς και μέχρι αύριο έχουν υποχρεώσεις είναι η Ραλούκα Σάργκε και η Κοσμίνα Ντούσα, που παίζουν στη μεσαία και επιθετική γραμμή αντίστοιχα.
Από κει και πέρα νέα πρόσωπα στην ομάδα είναι η τερματοφύλακας Ελένη Αναστασάκη και η στόπερ Μαριάννα Γκοντόβα από τον Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ επέστρεψε και η Βολιώτισσα διεθνής Ελένη Κουσκούνη, που πέρυσι λόγω σπουδών έπαιξε με υποσχετική στη Ροδόπη ’87.
Πάντως ο Βόλος 2004 είχε και απώλειες, αυτές της Χαράς Δημητρίου και της Σοφίας Παπαδοπούλου που είναι και διεθνείς. Η Δημητρίου που αυτές τις μέρες παίζει στην Εθνική ομάδα, προπονείται με τον ΠΑΟΚ χωρίς να έχει πετύχει την μεταγραφή της εκεί, ενώ η Σ. Παπαδοπούλου τέθηκε εκτός ομάδας με απόφαση της διοίκησης.
Ακόμη πρόβλημα είναι η απουσία της Φένιας Μπαλαμούτη που έχει φοιτητικές υποχρεώσεις εκτός Βόλου.
Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ο Βόλος 2004 θα έχει ένα ακόμη φιλικό η με τον Οδυσσέα Γλυφάδας ή πιθανόν με τις Ελπίδες Καρδίτσας, ενώ ο προπονητής Θωμάς Μακρής δηλώνει αισιόδοξος: «Όλα τα κορίτσια προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό σε προπονήσεις και φιλικά και ασφαλώς δεν θα μπορούσα παρά να δηλώσω ευχαριστημένος. Φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και πάλι μία πολύ καλή πορεία, εκπροσωπώντας επάξια το Βόλο στη μεγάλη κατηγορία. Παράλληλα θα επιδιώξουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες, ώστε να χαίρονται τα παιχνίδια τόσο οι παίκτριες, όσο και οι φίλαθλοι που θα έρχονται να παρακολουθούν τους αγώνες. Μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος δουλεύουμε να διορθώσουμε τις όποιες αδυναμίες και προσωπικά είμαι αισιόδοξος».
Αναλυτικά το πρόγραμμα του βορείου ομίλου που θα συμμετάσχει ο Βόλος 2004 και θα ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου έχει ως εξής:
1η αγωνιστική: Καβάλα-Βόλος 2004, Ελπίδες-Φιλυριακός, Αμαζόνες-Άρης. Ρεπό: ΠΑΟΚ.
2η αγωνιστική: Βόλος 2004-Άρης, ΠΑΟΚ-Ελπίδες, Φιλυριακός-Αμαζόνες. Ρεπό: Καβάλα.
3η αγωνιστική: Βόλος 2004-Φιλυριακός, Ελπίδες-Αμαζόνες, Καβάλα-ΠΑΟΚ. Ρεπό: Άρης.
4η αγωνιστική: Αμαζόνες-Βόλος 2004, Καβάλα-Ελπίδες, ΠΑΟΚ-Άρης. Ρεπό: Φιλυριακός
5η αγωνιστική: Ελπίδες-Βόλος 2004, Άρης-Καβάλα, Φιλυριακός-ΠΑΟΚ. Ρεπό: Αμαζόνες.
6η αγωνιστική: Άρης-Ελπίδες, Καβάλα-Φιλυριακός, Αμαζόνες-ΠΑΟΚ. Ρεπό: Βόλος 2004.
7η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Βόλος 2004, Φιλυριακός-Άρης, Αμαζόνες-Καβάλα. Ρεπό: Ελπίδες.
*Οι τρεις πρώτες βαθμολογικά ομάδες θα συγκροτήσουν ένα νέο όμιλο μαζί με τις τρεις πρώτες βαθμολογικά ομάδες του δευτέρου ομίλου, ενώ στη Β’ Φάση οι αγώνες θα είναι διπλοί. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η πρώτη σε συγκομιδή βαθμών ομάδα. Αντιθέτως οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 5η, 6η και 7η θέση του 1ου ομίλου υποβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία, ομοίως και οι ομάδες του 2ου ομίλου που θα τερματίσουν στην 5η, 6η, 7η και 8η θέση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου