ΤΟΠΙΚΑ

Δικαιώθηκε και επιστρέφει στο Βόλο

δικαιώθηκε-και-επιστρέφει-στο-βόλο-392055

Ξανασμίγουν στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ στο Βόλο, ο πρώην Διευθυντής του Υποκαταστήματος κ. Δημ. Βάμβας και ο υπάλληλος του Τμήματος Ελέγχου Οικοδομών κ. Αχιλ. Καλυβιώτης, μερικούς μήνες μετά το γιαούρτωμα του Διευθυντή από τον υπάλληλο που υποστήριζε ότι προχώρησε στην αντισυναδελφική ενέργεια, καθώς δεν είχε τη νομική κάλυψη της υπηρεσίας του σε δικαστική περιπέτεια που έχει με επιχειρηματία από τη Σκόπελο.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο υπάλληλος, με απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ, τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων ενός μήνα και παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ μετά τη λήξη της πειθαρχικής ποινής, παρέμεινε στη θέση του στο Υποκατάστημα του Βόλου.

Αντίθετα, ο γιαουρτωμένος Διευθυντής, μετακινήθηκε στο Υποκατάστημα Ανατ. Λάρισας και ασκήθηκε εις βάρος του πειθαρχική δίωξη δια κλήσεως σε απολογία, αρμοδιότητας του Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Ο Διευθυντής, προσέφυγε κατά της απόφασης της Διοίκησης του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ στη Δικαιοσύνη και πρόσφατα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας εξέδωσε απόφαση με την οποία κρίνει άκυρη τη μετάθεση, ενώ διατάσσει την επανατοποθέτηση του Διευθυντή στη θέση που κατείχε στο Υποκατάστημα Βόλου.

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και ο κ. Βάμβας θα πρέπει να αναλάβει και πάλι καθήκοντα Διευθυντή στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ στο Βόλο, καθήκοντα τα οποία εκτελούσε προσωρινά αναπληρώτριά του.

Για την υπόθεση, σε υπόμνημα που κατέθεσε προς τον τότε διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβ. Σπυρόπουλο κατά την επίσκεψή του στο Βόλο, μετά το περιστατικό, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ν. Μαγνησίας, παρέθετε τα γεγονότα και υπερασπίστηκε τον Διευθυντή, ενώ άφηνε να εννοηθεί ότι η επίθεση του υπαλλήλου στο Διευθυντή αποτέλεσε προσχεδιασμένη κίνηση.

Ο Σύλλογος έκανε λόγο για κακή ψυχολογική διάθεση του Διευθυντή, που χωρίς να φταίει βρέθηκε να απολογείται και μετακινήθηκε άδικα στη Λάρισα μέχρι να γίνει η ΕΔΕ και ζητούσε τη γρήγορη αποκατάστασή του και στην επιστροφή του στο υποκατάστημα Βόλου.

Στα υπηρεσιακά θέματα είχε επισημάνει ο Σύλλογος, ότι μετά την κατάργηση έξι παραρτημάτων και δύο τοπικών υποκαταστημάτων, ο Διευθυντής Δημ. Βάμβας κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και ανταποκρίθηκε επιτυχώς, ενώ για την καθυστέρηση στις συντάξεις, μετά τη συνταξιοδότηση πολλών έμπειρων στελεχών, δρομολογήθηκαν αλλαγές με στόχο μέχρι τέλος του 2014 η έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων να γίνεται στους τρεις μήνες από την κατάθεση της σχετικής αίτησης του ασφαλισμένου.

Το γιαούρτωμα

Το πρωτοφανές για το Βόλο περιστατικό, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Οκτωβρίου 2014, όταν ο Αχιλλέας Καλυβιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου και υπάλληλος του ΙΚΑ, μετέβη οργισμένος στο γραφείο του Διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών, Δημ. Βάμβα, για να ζητήσει εξηγήσεις, γιατί δεν αξιολογήθηκε στις κρίσεις για να γίνει Προϊστάμενος τμήματος. Ο υπάλληλος άρχισε να φωνάζει και απευθυνόμενος προς τον διευθυντή πέταξε δύο κεσέδες με γιαούρτια και αποχώρησε αμέσως από το γραφείο. Στον τρίτο όροφο του ΙΚΑ όπως ήταν φυσικό ακολούθησε πανδαιμόνιο, ενώ αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία για να καταγράψει το γεγονός.

Ο Αχιλλέας Καλυβιώτης, σε επικοινωνία που είχε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είχε δώσει τη δική του εκδοχή για τους λόγους που συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό, κάνοντας λόγο για «πλούσιο παρασκήνιο». Σύμφωνα με τον κ. Καλυβιώτη: «η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών σε υπηρεσιακό επίπεδο κρατάει εδώ και δύο μήνες, όταν ο ίδιος ο υπάλληλος ζήτησε τη νομική συνδρομή της υπηρεσίας του ΙΚΑ μετά από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από επαγγελματία της Σκοπέλου σε προσωπικό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για υπηρεσιακό θέμα και η οποία θα εκδικαστεί 20 Οκτωβρίου.

Οπως υποστηρίζει ο κ. Καλυβιώτης, η διεύθυνση του ΙΚΑ αρχικά κωλυσιεργούσε και στη συνέχεια σύμφωνα με τον υπάλληλο «αρνήθηκε να τον συνδράμει, με τον διευθυντή να φέρεται να του λέει «κόψε το λαιμό σου και κάνε ότι θες». Ο κ. Καλυβιώτης ωστόσο παραδέχτηκε ότι σε δεύτερη φάση είχε δημιουργηθεί θέμα και για τις κρίσεις προϊσταμένων και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τοποθετήθηκαν με απόφαση του διευθυντή άλλοι συνάδελφοί του σε θέσεις προϊσταμένου και όχι ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι έχει τα κατάλληλα προσόντα και την προϋπηρεσία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου