ΤΟΠΙΚΑ

Προωθούν γεύσεις των Νησιών

προωθούν-γεύσεις-των-νησιών-392079

Κοσμοπολίτικο αέρα έχουν τα τηλεοπτικά γυρίσματα που πραγματοποιεί στα νησιά των Βορείων Σποράδων, πολυμελές συνεργείο του διάσημου ανά τον κόσμο Nautical Channel. Το κανάλι που προωθεί την τοπική γαστρονομία και τον τουρισμό για υψηλά βαλάντια, έχοντας ως επίκεντρο τη θάλασσα και πεδίο πρόσβασης σε εκατομμύρια θεατές σε 44 χώρες του κόσμου, καταγράφει χαρακτηριστικές γεύσεις των τριών νησιών, με στόχο να αναδείξει διεθνώς, τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το πενταμελές συνεργείο βρίσκεται το συγκεκριμένο διάστημα στη Σκόπελο, καταγράφοντας εν πλω ντόπιες συνταγές, που έχουν ως βάση το περίφημο δαμάσκηνο και παρασκευάστηκαν από ιδιοκτήτες γνωστών ρεστοράν του νησιού.

Συγκεκριμένα, ο σεφ Νίκος Σταματάκης μαγείρεψε χοιρινό με δαμάσκηνα στη μαρίνα του Ελιος, ενώ στη συνέχεια ο Θανάσης Φλωρούς παρασκεύασε ροφό στιφάδο on camera, στον Αγνώντα. Το ιδιαίτερο στοιχείο της γαστριμαργικής εξόρμησης είναι ότι τα γυρίσματα πραγματοποιούνται πάνω σε ένα υπέροχο ιστιοφόρο, το Σαντορίνη, που προσελκύει βλέμματα θαυμασμού.

«Η επίσκεψη του συγκεκριμένου τηλεοπτικού συνεργείου στο νησί μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι μέσω των ταξιδιωτικών εκπομπών που πραγματοποιούν, προωθούν τα νησιά, τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, καθιστώντας τα ευρύτερα γνωστά διεθνώς», όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η Μαίρη Διαμάντη, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. Παράλληλα η κ. Διαμάντη υπογραμμίζει ότι έχει αναπτυχθεί ισχυρό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων τριών νησιών και οι κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται, αποσκοπούν στην παράλληλη προβολή και την ισόρροπη ανάπτυξή τους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το κύμα των ξένων τουριστών που επισκέπτονται τα νησιά, διατηρείται αμείωτο, ενώ την ίδια στιγμή, οι Ιταλοί κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους, λόγω των πτήσεων από Ρώμη, που εμπλουτίζουν το καλοκαιρινό πλάνο στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Στο σημείο αυτό, η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου υπογραμμίζει ότι η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα τρία νησιά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ευρύτερη προβολή τους στο εξωτερικό, με επίκεντρο γεύσεις παραδοσιακές κι αγαπημένες. «Ο γαστρονομικός τουρισμός μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι παραδοσιακές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, μέσω του συγκεκριμένου καναλιού», επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Διαμάντη.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει στο σημείο αυτό η Ζωή Βαφίνη, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, η οποία τονίζει από την πλευρά της ότι: «πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο για τα νησιά η γαστρονομία, γιατί διατηρείται αναλλοίωτος ο γνήσιος τρόπος μαγειρέματος, με το αγνό ελληνικό λάδι και τα τοπικά προϊόντα. Όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι επιθυμούν να απολαύσουν αυθεντικές γεύσεις, ερχόμενοι στα νησιά».

Τα γυρίσματα του Nautical Channel, που θα προβληθούν το Νοέμβριο από το συνδρομητικό κανάλι Nova, «αγκαλιάζουν» και τα τρία νησιά των βορείων σποράδων, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, τους τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα της ευλογημένης γης, που διαθέτουν πολλούς ένθερμους φίλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου