ΤΟΠΙΚΑ

Υποδέχτηκε τους αστυνομικούς με ένα κιλό χασίς

υποδέχτηκε-τους-αστυνομικούς-με-ένα-κ-851206

Χασίς δικής του σοδειάς… είχε σκορπισμένο σε πολλά σημεία της κατοικίας του στην Ξυνόβρυση 34χρονος αγρότης, ο οποίος συνελήφθη. Πρόκειται για μία ακόμη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε περισσότερο από ένα κιλό της ναρκωτικής ουσίας. Η επιχείρηση των αστυνομικών ολοκληρώθηκε με την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων χασίς σε βάζα, σακούλες, καθώς και ολόκληρων δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του 34χρονου στην Ξυνόβρυση. Ο ίδιος είχε απασχολήσει για παρόμοια υπόθεση στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Το 2005 είχε συλληφθεί, όταν κατελήφθη να… φροντίζει 25 δενδρύλλια χασίς.

Προχθές, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα, αντίκρισαν τον 34χρονο στην αυλή του σπιτιού του να καπνίζει τσιγαριλίκι. Η παρουσία των αστυνομικών φαίνεται ότι δεν αιφνιδίασε τον δράστη. Όχι μόνο δεν αντιστάθηκε και δεν προσπάθησε να αποφύγει είτε την έρευνα είτε την επικείμενη σύλληψή του, αλλά τους υποδέχθηκε με ψυχραιμία. Μάλιστα υπέδειξε ο ίδιος τα σημεία στο εσωτερικό του σπιτιού, αλλά και στην αυλή όπου βρίσκονταν ποσότητες χασίς.

Η έρευνα οδήγησε σε διάσπαρτες ποσότητες σε όλο το χώρο. Μέσα στα δωμάτια, σε πολλά σημεία, τοποθετημένα σε σακούλες και βάζα και έξω στην αυλή.

Στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του ο 34χρονος είχε φυτεμένα δύο δενδρύλλια ύψους 1,45 και 1,25 μέτρων.

Συνολικά μαζί με τα δύο δενδρύλλια και τη μαζεμένη… σοδειά, κατασχέθηκαν ένα κιλό και 116 γραμμάρια χασίς.

Εξάλλου προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον Ανακριτή ο 33χρονος οικοδόμος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης, όταν στο σπίτι του βρέθηκε μισό κιλό χασίς, μοιρασμένη σε γυάλινες ή νάιλον συσκευασίες.

Ο οικοδόμος, μετά από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παρακολουθούνταν ως ύποπτος. Μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε ένα βάζο με 12,5 γραμμάρια χασίς, καθώς και μία χάρτινη συσκευασία 1,9 γραμμαρίων.

Το βάζο βρέθηκε θαμμένο μέσα σε ποσότητες ζωοτροφών για τα οικόσιτα που έχει στην αυλή της μονοκατοικίας του ο 33χρονος.

Στη δεύτερη φάση της έρευνας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και άλλες ποσότητες χασίς. Εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα βάζα και μία σακούλα γεμάτα με τη ναρκωτική ουσία, τα οποία είχε κρύψει στο πατάρι της κατοικίας του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου