ΤΟΠΙΚΑ

Εκδικάστηκε η υπόθεση Ράππου – Ταρζάν

εκδικάστηκε-η-υπόθεση-ράππου-ταρζάν-851206

Ποινή φυλάκισης δύο ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, στο δημοσιογράφο της εκπομπής «Ζούγκλα» Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και 16 μηνών με τριετή αναστολή στη Μαρία Βάρσου, η οποία κατέγραψε με κρυφή κάμερα ιδιωτικές στιγμές του πρώην δήμαρχο Αλμυρού Σπ. Ράππου –υλικό βιντεοσκόπησης που προβλήθηκε στο πανελλήνιο μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής- επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε δύο ημέρες και ολοκληρώθηκε χθες με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των τριών κατηγορουμένων σύμφωνα με το κατηγορητήριο για αθέμιτη παρακολούθηση με ενδεχόμενα μέσα και μαγνητοφώνηση προφορικής συνομιλίας μεταξύ τρίτων μη δημόσια και μαγνητοσκόπηση μη δημοσίων πράξεων τρίτων κατά συναυτουργία, άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, χρήση κατ’ εξακολούθηση μαγνητοταινιών και μαγνητοσκοπήσεων που αποκτήθηκαν με τον τρόπο που προβλέπεται στην πρώτη πράξη, συκοφαντική δυσφήμιση, δυσφήμιση και ψευδής καταμήνυση.

Το δικαστήριο καταδίκασε το δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τη Μαρία Βάρσου, ενώ απάλλαξε των κατηγοριών το σύζυγό της Στέλιο Μπουκουβάλα.

Με κρυφή κάμερα στις 17 Μαρτίου 2004 ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού βιντεοσκοπήθηκε σε γραφείο με κρεβατοκάμαρα που διατηρούσε στο Βόλο σε ιδιωτικές στιγμές και συγκεκριμένα, ενώ είχε βγάλει τα ρούχα του και φορούσε μόνο εσώρουχο. Το υλικό παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή στις 29 Απριλίου 2004.

Ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε ο κ. Ράππος, κάνοντας λόγο για ελάχιστη ηθική δικαίωση μπροστά στον άδικο διασυρμό του.

Η υπόθεση έχει και συνέχεια στα αστικά δικαστήρια, αφού έχει επιδικαστεί μετά από αγωγή του κ. Ράππου αποζημίωση 60.000 ευρώ από το σύνολο των κατηγορουμένων και επίκειται η συζήτηση της έφεσης που έχει ασκηθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ασκήθηκε έφεση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου