ΤΟΠΙΚΑ

Δίωξη κατά του διασωθέντα του ναυαγίου

δίωξη-κατά-του-διασωθέντα-του-ναυαγίο-851206

Ερωτηματικά συνεχίζουν να σκιάζουν τις συνθήκες πνιγμού του 41χρονου Γιώργου Τουλάκη, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και ο 43χρονος φίλος του αναποδογύρισε εν μέσω θαλασσοταραχής, προχθές το απόγευμα, στο Καρνάγιο.

Με συναισθήματα οδύνης για την απώλεια του φίλου του, ο 43χρονος Η.Κ. προσήχθη χθες αργά το μεσημέρι ενώπιον του Εισαγγελέα υπηρεσίας, μετά από ολονύκτια κράτησή του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυτικού ατυχήματος και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία επέστρεψε στο Λιμεναρχείο, προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα, καθώς αδιευκρίνιστα παρέμεναν αρκετά σημεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άτυχος 41χρονος, πατέρας ενός 17χρονου κοριτσιού, έχασε τη ζωή του.

Ο 43χρονος, ο οποίος κατάφερε να βγει στην ακτή, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, για το μοιραίο συμβάν, που έγινε σε μια κακιά στιγμή, όπως φέρεται να είπε στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Το ιστιοπλοϊκό ήταν στην ιδιοκτησία του, όμως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης φέρεται να προκύπτει ότι το σκάφος ήταν αλεμβολόγητο, δηλαδή δεν είχε δηλωθεί και δεν διέθετε τις απαιτούμενες άδειες.

Υπό διερεύνηση μεταξύ άλλων είναι για ποιους λόγους ο άτυχος 41χρονος δεν φορούσε σωσίβιο, καθώς και γιατί εγκαταλείφθηκε το καταμαράν, το οποίο όπως λένε όσοι γνωρίζουν είναι αβύθιστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που χτυπήθηκε το ιστιοφόρο στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 4-5 μποφόρ.

Απογευματινές ώρες της περασμένης Κυριακής, η λιμενική αρχή Βόλου ενημερώθηκε από ιδιώτη ότι στη θαλάσσια περιοχή Καρνάγιο στα Λεχώνια έχει ανατραπεί ιστιοφόρο σκάφος τύπου καταμαράν με δύο επιβάτες άνδρες, ηλικίας 43 και 41 ετών.

Μεγάλη επιχείρηση από θαλάσσης, ξηράς και από αέρος στήθηκε άμεσα με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στην περιοχή προσέτρεξαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, από την ξηρά έρευνες διεξήγαγε περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενημερώθηκαν εθελοντικές ομάδες διάσωσης και ιδιώτες δύτες, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες.

Ο 43χρονος βγήκε κολυμπώντας στην ακτή, ενώ ο 41χρονος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο και στη συνέχεια με το πλωτό περιπολικό και τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους ανασύρθηκε νεκρός και μεταφέρθηκε στο λιμένα Βόλου.
Η σορός του Γιώργου Τουλάκη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Βόλου και διεκομίσθη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Η κηδεία του άτυχου 41χρονου έγινε χθες στις 3:30 μ.μ. από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου