ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η φλόγα στους δρόμους του Βόλου

σήμερα-η-φλόγα-στους-δρόμους-του-βόλου-851206

Στο Βόλο θα βρίσκεται σήμερα η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Βανκούβερ του Καναδά, μεταφέροντας το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης, αγάπης και συναδέλφωσης των λαών αλλά και της διεθνούς ευγενούς άμιλλας.
Σημειωτέον πως ο Βόλος είναι ένας από τους επτά Δήμους της Ελλάδας, στους οποίους έχει προγραμματιστεί, εκτός από την τελετή αφής, και διανυκτέρευση.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μπει στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου στις 19.53. Πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, που θα παραλάβει τη φλόγα στην οδό Λαρίσης στο ύψος της ΑΝΕΜ. Λαμπαδηδρόμοι θα είναι επίσης η Αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης.
Στις 20.50 θα ανάψει ο βωμός στην πλατεία μπροστά από το δημαρχείο του Βόλου, ενώ θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις παρουσία των μελών της Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων από τη Συμφωνική Νέων του Δήμου Βόλου και την Πολυφωνική στο δημαρχείο του Βόλου.
Οι λαμπαδηδρόμοι σε ποσοστό 80% προέρχονται από το χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα από τον Ορειβατικό Όμιλο Βόλου. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι 21 λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη Φλόγα είναι: Λαρίσης – Γρ. Λαμπράκη –Παπαδιαμάντη – Παγασών –Αναλήψεως – Δ. Φιλιππίδη- Αγίου Δημητρίου- Σταδίου- Πολυμέρη-Δημητριάδος.
Στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Σόλωνος θα γίνει η παράδοση της Φλόγας από τον προτελευταίο, στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, ο οποίος στις 20.50 θα φτάσει στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου και θα ανάψει το βωμό που θα έχει τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα.
Ακολούθως από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και του Καναδά.
Στη συνέχεια θα κάνουν σύντομους χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής της Χειμερινής Ολυμπιάδας «Βανκούβερ 2010» και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αμέσως μετά το τέλος της τελετής έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Βόλου και της Πολυφωνικής Χορωδίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, παρουσία των μελών της ΔΕΜΑ με αφορμή τη συμπλήρωση δυο χρόνων από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Αύριο το πρωί, στις 28 Οκτωβρίου, η Φλόγα θα παραληφθεί από το βωμό και δύο λαμπαδηδρόμοι θα τη μεταφέρουν, δια μέσου των οδών Γρ. Λαμπράκη έως τη γέφυρα του Κραυσίδωνα, απ΄ όπου θα παραληφθεί από εκπροσώπους της Ε.Ο.Ε. για να συνεχίσει τη ταξίδι της σε άλλες πόλεις της χώρας.

Οι 21 λαμπαδηδρόμοι είναι οι παρακάτω: Αλέκος Βούλγαρης Δήμαρχος Βόλου, Εύη Αδαμάκη Αντινομάρχης Μαγνησίας, Παύλος Μαβίδης Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Εύη Μακρυγιάννη αθλήτρια της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Ευδοξία Κοσμίδου αθλήτρια καράτε, Δημήτρης Κυριαζής αθλητής της ορειβασίας, Γιάννης Μπασματζίδης αθλητής της ορειβασίας, Αλέξανδρος Τσακνάκης αθλητής της ορειβασίας, Νίκος Μαγγίτσης αθλητής της ορειβασίας, Άννα Ζηνέλη αθλήτρια της ορειβασίας, Αναστασία Κοκκίνη αθλήτρια της ορειβασίας, Αθανάσιος Βαρδάκης αθλητής της ορειβασίας, Αχιλλέας Πλιάκας αθλητής της ορειβασίας, Αλέκος Ζηνέλης αθλητής της ορειβασίας, Μιχάλης Λούσης αθλητής της ορειβασίας, Νίκος Μπέης αθλητής της ορειβασίας, Χρυσάνθη Μήλιου αθλήτρια ορειβασίας, Κων. Μίχος αθλητής στίβου, Νίκος Μαλάτος, κατηγορία ΑΜΕΑ (σε αναπηρικό καροτσάκι) στις ρίψεις, Γεωργία Καρακατσάνη αθλήτρια της πάλης, Γιώργος Χαρχαρής αθλητής κολύμβησης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου