ΤΟΠΙΚΑ

Μέσα Αυγούστου τελικά η πληρωμή των εφημεριών και εξαιρέσιμων

μέσα-αυγούστου-τελικά-η-πληρωμή-των-εφ-393420

Στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα γίνει τελικά η πληρωμή των εφημεριών στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και των νυχτερινών και εξαιρέσιμων για το υπόλοιπο προσωπικό.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου περιμένει το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο θα εγκρίνει τις δαπάνες, ενώ αύριο Τρίτη, το αργότερο Τετάρτη, θα έχει σαφή εικόνα για την καταβολή των χρημάτων.

Ο Διοικητής του Γενικού Νομαρχιακού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου Χαράλαμπος Μπαλής, είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας. Με την έγκριση των δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ανεβούν στα αρχεία στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, για να πληρωθεί το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Η Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου έχει εγκρίνει το σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό της, έχει κόψει τα τιμολόγια και έχει λάβει αποφάσειςΔιοικητικού Συμβουλίου.

Οπως είναι γνωστό για τις εφημερίες, έχει εγκριθεί ποσό ύψους 500.000 ευρώ και αφορά στο β’ τρίμηνο του 2015, καθώς το α’ τρίμηνο έχει αποπληρωθεί. Το κονδύλι αντίστοιχα για τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα ανέρχεται στο ποσό των 220.000 ευρώ και αφορά ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Το Νοσοκομείο Βόλου είναι από τα λίγα πανελλαδικά που κατάφερε και πλήρωσε τις εφημερίες των γιατρών το πρώτο τρίμηνο.

Από τη Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου αναμένεται και η τελική έγκριση της τροποποίησης του ποσού των εξαιρέσιμων, με επιπλέον ποσό ύψους περίπου 120.000 -150.000 ευρώ, για το οποίο υπήρξε η ανταπόκριση και προωθήθηκε μέσω της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας στο υπουργείο Υγείας.

Οσον αφορά στην τελευταία επιχορήγηση του Νοσοκομείου για τις ανάγκες λειτουργίας, αυτή έγινε πριν από δέκα μέρες και είναι ύψους 400.000 ευρώ. Η προηγούμενη ήταν πριν περίπου ένα μήνα και ήταν ύψους 650.000 ευρώ.

Στις προμήθειες υπάρχει επίσης κανονική ροή. Παρά την τραπεζική αργία και το capital control, η Διοίκηση του Νοσοκομείου πλήρωνε κανονικά τους προμηθευτές από τον προϋπολογισμό της, ο οποίος τροφοδοτείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το υπουργείο Υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου