ΤΟΠΙΚΑ

Διαμερίσματα για 24 αστέγους

διαμερίσματα-για-24-αστέγους-394417

Θα εξασφαλίσει ο Δήμος Βόλου για τη στέγαση μεμονωμένων ατόμων και οικογενειών που δεν έχουν… κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους

Στέγη σε 24 ακόμη οικογένειες που δεν έχουν… κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους και «σπίτι» τους είναι ο δρόμος, αναμένεται να εξασφαλίσει ο Δήμος Βόλου μέσα από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας «Στέγαση και Επανένταξη».

Οι 24 ωφελούμενοι του προγράμματος, οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, θα στεγαστούν σε γκαρσονιέρες, δυάρια, τριάρια και τεσσάρια διαμερίσματα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να ενοικιαστούν επτά γκαρσονιέρες για ισάριθμα μεμονωμένα άτομα, ένα δυάρι, 11 τριάρια και 5 τεσσάρια διαμερίσματα για τη στέγαση των οικογενειών, που θα επιδιώξουν να κάνουν πάλι ένα βήμα από την αρχή για να στήσουν το σπιτικό τους που στερήθηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Για τη μίσθωση των διαμερισμάτων από το Δήμο Βόλου για λογαριασμό των δικαιούχων του προγράμματος, θα γίνει δημοπρασία. Αν αποβεί άγονη μπορεί να γίνει απευθείας μίσθωση με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου εισάγεται το θέμα προς συζήτηση την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6:30 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι πέραν του Προγράμματος, ο Δήμος Βόλου σήμερα, προσφέρει στέγη σε περίπου 32 περιπτώσεις πολιτών –μεμονωμένα άτομα και οικογένειες- που από τη μία μέρα στην άλλη κατέληξαν στο δρόμο. Μέσω της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, φιλοξενούνται στον Ξενώνα Αστέγων στη Νεάπολη, περίπου 16 άτομα, ενώ ισάριθμα βρήκαν προ μηνών στέγη στο νέο Ξενώνα Αστέγων στην περιοχή της Αλλης Μεριάς.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη, περίπου 50 άστεγοι επιπλέον βρίσκονται σε λίστα αναμονής για την εξεύρεση στέγης, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση της ζωής τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου