ΤΟΠΙΚΑ

Σφοδρή επίθεση κατά Αγοραστού και αιχμές κατά Τσιλιμίγκα

σφοδρή-επίθεση-κατά-αγοραστού-και-αιχ-396691

Από την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία για τη συζήτηση του θέματος των πλειστηριασμών

Σφοδρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού αλλά και αιχμές κατά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικ. Τσιλιμίγκα από την παράταξη του Π.Σ Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή με αφορμή την άρνηση όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, να τεθεί προς συζήτηση ψήφισμα στο Π.Σ Θεσσαλίας για τα μέτρα του νέου μνημονίου και ειδικότερα στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

«Ακόμα μια φορά αποδείχτηκε πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Θεσσαλίας δε χωράει καν η συζήτηση για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας, καθώς οι παρατάξεις της ΝΔ (Αγοραστός) και του ΠΑΣΟΚ (Τσιλιμίγκας) αρνήθηκαν ακόμα και τη συζήτηση επί του ψηφίσματος. Η επιχειρηματολογία όμως που χρησιμοποίησαν για να αιτιολογήσουν την άρνησή τους για τη συζήτηση του ψηφίσματος φανερώνει τόσο τις προτεραιότητες τους, όσο και συνολικά τον ρόλο που παίζουν οι περιφέρειες στην υπεράσπιση της αστικής πολιτικής.» σημειώνει η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία.

Οπως καταγγέλλεται η κ. Λιακούλη έθεσε θέμα διαδικασίας, λέγοντας πως το ψήφισμα δεν είχε έρθει έγκαιρα στα χέρια της παράταξής της ενώ ο κ. Αγοραστός, όπως τονίζει: «η παράταξη ισχυρίστηκε πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί» και συνεχίζοντας τονίζει: «Αλήθεια κ. Αγοραστέ, αν δεν γίνονται πλειστηριασμοί οι μαχητικές παρεμβάσεις κάθε Τετάρτη στα δικαστήρια των Τρικάλων και του Βόλου για το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας από μια σειρά κοινωνικών συλλογικοτήτων που έχουν καταφέρει μάλιστα να ακυρώσουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και να υπερασπιστούν λαϊκές οικογένειες απέναντι στις τράπεζες, τι ήταν; Για ποιο λόγο επενέβη η αστυνομία σε αντίστοιχη παρέμβαση στα Τρίκαλα, τραυματίζοντας μάλιστα αγωνιστές (25/2 και 10/06); Λαμβάνοντας και το ρόλο τραπεζικού συμβούλου, ο κ. Αγοραστός μας ενημέρωσε πως οι τράπεζες δεν τα θέλουν τα σπίτια γιατί δεν ξέρουν τι να τα κάνουν! Τότε γιατί οι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις και σε διενέργεια πλειστηριασμών στην Ελλάδα;».

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία σημειώνει ότι: «τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για το τι θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο φανερώνουν απλά την ταξική μεροληψία της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου και του οικοδομήματος που θεμελιώθηκε με τον “Καλλικράτη”» και ότι: «όσο και να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ο κ. Αγοραστός πως μάχεται για το καλό όλων των Θεσσαλών, αποδεικνύει με τη στάση του πως εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ». Καταλήγει τέλος τονίζοντας ότι «Η συστράτευσή του εξάλλου με το «Ναι» στο δημοψήφισμα, με την παράλληλη άρνηση του να μπει σε μια επί της ουσίας κουβέντα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και σε συνδυασμό με το ότι τόσα χρόνια όχι απλά δεν πάλεψε ενάντια σε καμία από τις κατευθύνσεις των μνημονίων και της ΕΕ (προϋπολογισμοί καθ΄ υπόδειξη της τρόικα, κοινωφελής εργασία κ.τ.λ), αλλά αποτέλεσε πρωτοπόρο θεμελιωτή τους, αποτελούν την μεγαλύτερη επιβεβαίωση για τα παραπάνω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου