ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή με 50.000 επισκέπτες στη φετινή έκθεση βιβλίου

γιορτή-με-50-000-επισκέπτες-στη-φετινή-έκθε-436087

Εμφανής η ανάγκη του κόσμου να ξεφύγει από δυσάρεστες σκέψεις και προβληματισμούς

Εντυπωσιακός είναι ο απολογισμός της φετινής γιορτής βιβλίου, που συγκέντρωσε περισσότερους από 50.000 επισκέπτες, γεγονός που δείχνει την ανάγκη του κόσμου να ξεφύγει από την καθημερινή πραγματικότητα, η οποία διαμορφώνεται από τις πολιτικές εξελίξεις. Η φετινή, επιτυχημένη κατά γενική ομολογία, διοργάνωση, διήρκεσε έως την παραμονή του δημοψηφίσματος, δηλαδή το περασμένο Σάββατο, στο γνώριμο χώρο της παραλίας, μπροστά από το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο αριθμητικός απολογισμός των πολυάριθμων επισκεπτών της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αποτυπώνει ευκρινώς το σταθερό ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, ενηλίκων αλλά και παιδιών, για τα βιβλία. «Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι πλέον ιδανικές, υπήρχαν διακυμάνσεις, εντούτοις διαπιστώσαμε την έντονη και διαρκή παρουσία του κόσμου, των εκατοντάδων ανθρώπων που επισκέφτηκαν τη γιορτή βιβλίου, νιώθοντας την ανάγκη να ξεσκάσουν» όπως αναφέρει ο Σπύρος Αγιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών και Εκδοτών της περιοχής μας.

Πολλοί Βολιώτες αλλά και επισκέπτες της φετινής γιορτής βιβλίου αναζήτησαν «μια γωνιά εξομολόγησης και λίγων ελεύθερων στιγμών» όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Αγιώτης, τονίζοντας παράλληλα ότι «η αγοραστική κίνηση είναι σίγουρα περιορισμένη, αλλά ο κόσμος νιώθει έντονα την ανάγκη να εξωτερικεύσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του». Οι βιβλιοπώλες έγιναν για μια ακόμη φορά αποδέκτες της αγωνίας του κόσμου, των ενδόμυχων σκέψεων και των γεγονότων που τους προβληματίζουν, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στον τομέα της πολιτικής και της οικονομικής κατάστασης.

Σε πείσμα των καιρών και παρά την περιρρέουσα οικονομική ατμόσφαιρα, η γιορτή βιβλίου εξελίχθηκε με ικανοποιητικούς ρυθμούς, στο σύνολό της. «Ειδικότερα το πρώτο μισό της έκθεσης ήταν πάρα πολύ ικανοποιητικό, ιδίως με τη νέα πνοή που δώσαμε στην έκθεση φέτος, και στην προβολή της και στη διακόσμηση, αλλά και στις παράλληλες εκδηλώσεις. Νομίζω ότι φέτος ίσως είχαμε την καλύτερη έκθεση των τελευταίων ετών» όπως τονίζει ο πρόεδρος των βιβλιοπωλών της περιοχής μας, προσθέτοντας ότι «αναμφίβολα η οικονομική ύφεση επηρεάζει το κοινό αλλά η ανάγκη να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο και τους συγγραφείς, παραμένει».

Το ενδιαφέρον του κόσμου προσανατολίζεται στο παιδικό βιβλίο, τη λογοτεχνία και τα ιστορικά αναγνώσματα, ενώ σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της φετινής έκθεσης βιβλίου, Βολιώτες διαφόρων ηλικιών, υπερήλικες, ενήλικες αλλά και παιδιά, εξέφρασαν τη διάθεση να περιεργαστούν τα περίπτερα, τα εκθέματα και τις εκδόσεις.

«Είναι σταθερό το ενδιαφέρον για το βιβλίο και εκτιμώ ότι η γιορτή βιβλίου είναι μια τονωτική ένεση στην πώληση βιβλίων. Προσπαθούμε, μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, να φέρουμε τον κόσμο, το αναγνωστικό κοινό κοντά στους συγγραφείς. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας» όπως σημειώνει ο πρόεδρος των βιβλιοπωλών, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη δυναμική της ίδιας διοργάνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου