ΤΟΠΙΚΑ

Εκπτωση στη συνδρομή των ΚΑΠΗ στο Δήμο Βόλου

εκπτωση-στη-συνδρομή-των-καπη-στο-δήμο-436112

Οι πόρτες των ΚΑΠΗ ανοίγουν και για άτομα από 60 ετών – Συντάχθηκε κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας

Σε έκπτωση της συνδρομής που καταβάλλουν οι ηλικιωμένοι στα ΚΑΠΗ, προχωρά ο Δήμος Βόλου, κατεβάζοντας μάλιστα τα ηλικιακά όρια για τους δικαιούχους.

Η συνδρομή αναπροσαρμόστηκε προς τα κάτω, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Τάσο Μπατζιάκα. Αντί για 6 ευρώ, η συνδρομή πέφτει στα 5 ευρώ και τα ζευγάρια ηλικιωμένων αντί για 12 ευρώ θα καταβάλλουν 10 ευρώ. Επίσης οι πόρτες των ΚΑΠΗ άνοιγαν για άτομα που είχαν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Το ηλιακό όριο πλέον μπαίνει στα 60 χρόνια.

«Δεν υπήρχε ενιαίος κανονισμός λειτουργίας των ΚΑΠΗ από τότε που έγινε ο Καλλικράτης. Συντάξαμε κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας και προβλέπουμε κάποιες αλλαγές», ανέφερε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, ο κ. Μπατζιάκας.

Την πρόταση ψήφισε η παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας, η ΛΑΣ όμως ψήφισε λευκό.

Οικονομικές εκκρεμότητες

Κλείνουν οι ανοιχτοί λογαριασμοί που είχε ο Δήμος Βόλου με το Αστικό ΚΤΕΛ για χρήματα που όφειλαν οι πρώην Δήμοι Αγριάς και Πορταριάς στο πλαίσιο του προγράμματος Συν- Κοινωνία.

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου η οποία εκδόθηκε επί της αγωγής της εταιρείας «Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε.» κατά του Δήμου Βόλου, ως διαδόχου του Δήμου Αγριάς, υποχρεώνεται ο Δήμος να καταβάλει στην ενάγουσα εταιρεία το ποσό των 1.599,88 ευρώ και καταδικάζεται ο Δήμος στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων ποσού 40 ευρώ.

Αντίστοιχη απόφαση ισχύει και για την περίπτωση του πρώην Δήμου Πορτατιάς. Ο Δήμος Βόλου καλείται να καταβάλει στο Αστικό ΚΤΕΛ ποσό 1.887,29 ευρώ και δικαστικά έξοδα 50 ευρώ.

Επίσης το ΚΤΕΛ κέρδισε και την αγωγή εναντίον του «Δήμου Πορταριάς», γεγονός που αναγκάζει το Δήμο Βόλου να καταβάλει στην ενάγουσα εταιρεία το ποσό των 1.887,29 ευρώ και επιπλέον να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα ποσού 50 ευρώ.

Ο Δήμος Βόλου εξόφλησε το κεφάλαιο των αγωγικών απαιτήσεων και η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου ζήτησε να παραιτηθεί το ΚΤΕΛ από τα ένδικα μέσα.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου