ΤΟΠΙΚΑ

«Βροχή» αιτήσεων για συντάξεις στα ΕΛ.ΤΑ.

βροχή-αιτήσεων-για-συντάξεις-στα-ελ-436160

Η κατ’ οίκον παράδοση ολόκληρων των συντάξεων λειτούργησε διαφημιστικά για τα ελληνικά ταχυδρομεία

«Βροχή» αιτήσεων στο κεντρικό υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Βόλο από πολίτες που θέλουν να ανοίξουν λογαριασμό ταμιευτηρίου. Η παράδοση των συντάξεων την προηγούμενη εβδομάδα στο ακέραιο και μάλιστα τοις μετρητοίς, φαίνεται να έφερε μαζικά τους συνταξιούχους στο κατώφλι των ΕΛ.ΤΑ. για να διασφαλίσουν ότι τον επόμενο μήνα δεν θα πάρουν τη σύνταξη με το… σταγονόμετρο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με στοιχεία, η συνηθισμένη κίνηση στα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο Βόλο, από ενδιαφερόμενους να ανοίξουν λογαριασμούς ταμιευτηρίου, δεν ξεπερνούσε τις δέκα αιτήσεις την εβδομάδα.

Τις τελευταίες όμως δύο ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε και οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές, οι συνταξιούχοι έλαβαν μόλις 120 ευρώ από τη σύνταξή τους και οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ δεν ξεπερνούσαν τα 60 ευρώ, οι αιτήσεις για άνοιγμα νέων λογαριασμών στα ΕΛ.ΤΑ. εξαπλασιάστηκαν.

Συνταξιούχοι που είδαν τους συζύγους τους ή φίλους τους και γείτονες να λαμβάνουν ολόκληρη τη σύνταξη μέσω ταχυδρόμου, ενώ οι ίδιοι ταλαιπωρούνταν στις ουρές, έσπευσαν να ενημερωθούν για τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμό και να λαμβάνουν μέσω ΕΛ.ΤΑ. τη σύνταξή τους. Μέσα σε ένα διήμερο, κατατέθηκαν 17 νέες αιτήσεις.

Οι νέοι πελάτες, όπως και οι παλιοί έχουν τη δυνατότητα είτε να παραλαμβάνουν τη σύνταξή τους από τα γκισέ των ελληνικών ταχυδρομείων, είτε να τους παραδίδονται τα χρήματα μέσω ταχυδρόμου στο σπίτι. Στη δεύτερη περίπτωση επιβαρύνονται με ένα τέλος υπηρεσίας ύψους 3 ευρώ.

Η διαδικασία για το άνοιγμα ενός λογαριασμού είναι απλή: ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ταυτότητα, εκκαθαριστικό, λογαριασμό ΔΕΚΟ, τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα του ασφαλιστικού φορέα) και συμπληρώνει την αίτηση, δηλώνοντας αν θέλει η πληρωμή να γίνεται από το γκισέ ή μέσω ταχυδρόμου.

«Η κίνηση όσο περνά ο καιρός, θα αυξάνει γεωμετρικά», εκτιμούν κύκλοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων, υποστηρίζοντας ότι η καταβολή ολόκληρων των συντάξεων τοις μετρητοίς στους δικαιούχους εν αντιθέσει με το σύστημα που εφαρμόστηκε από τις τράπεζες έχει λειτουργήσει διαφημιστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου