ΤΟΠΙΚΑ

Κανονική χθες η κίνηση στα σουπερ μάρκετ

κανονική-χθες-η-κίνηση-στα-σουπερ-μάρκ-439725

Οι περισσότεροι καταναλωτές ψώνιζαν με πιστωτικές

Ομαλοποιήθηκαν χθες οι αγορές τροφίμων στα Σούπερ Μάρκετ της Μαγνησίας. Η αυξημένη ζήτηση προϊόντων μακράς διαρκείας που παρουσιάστηκε με ένταση κυρίως τις πρώτες μέρες της εβδομάδας που περνά, μετά την αναγγελία του σημερινού δημοψηφίσματος, περιορίστηκε και δεν παρουσιάστηκε το φαινόμενο αναμονής μπροστά από τα ταμεία.

Οι καταναλωτές, όπως αναφέρθηκε, έκαναν κανονικά τα ψώνια τους για το διήμερο όπως ένα συνηθισμένο Σάββατο. «Ηταν ήρεμοι. Δεν είχαν τον πανικό να γεμίσει το καλάθι με ρύζια, μακαρόνια, αλεύρια, κονσέρβες» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Υπεύθυνος μάρκετ, σημείωσε ότι «το ενδιαφέρον των πολιτών στράφηκε και πάλι σε είδη μακράς διαρκείας είτε τρόφιμα, είτε απορρυπαντικά, ωστόσο οι αγορές ήταν για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες. Ισως ο κόσμος να είναι έχει εφοδιαστεί με τα απαραίτητα τις προηγούμενες μέρες» πρόσθεσε.

Οι αγορές ήταν ύψους έως 50 ευρώ, και όχι ποσών όπως 200 ευρώ που υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες, ενώ οι περισσότεροι καταναλωτές έκαναν τα ψώνια τους με κάρτες, είτε πιστωτικές είτε χρωστικές, οι οποίες γίνονται δεκτές από τα ταμεία των μάρκετ.

Η ίδια εικόνα επιβεβαιώθηκε και από δεύτερο κεντρικό μάρκετ. «Το αγοραστικό ενδιαφέρον μειώθηκε αισθητά σε σχέση με την αρχή της εβδομάδας. Δεν παρουσιάστηκε αυξημένη κίνηση και δεν είχαμε ουρές» επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σε άλλη περίπτωση αναφέρθηκε ότι υπήρχε αυξημένη κίνηση κατά 30%. «Υπάρχει η ίδια εικόνα όπως και τις προηγούμενες μέρες. Πάντοτε τα Σάββατα υπάρχει αυξημένη κίνηση λόγω του διημέρου που ακολουθεί όμως αυτό το Σάββατο, όπως και το προηγούμενο, η κίνηση και οι καταναλωτικές συνήθειες είναι τελείως διαφορετικές» πρόσθεσε.

Οσον αφορά στις προμήθειες, οι υπεύθυνοι ανέφεραν ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Δήλωσαν ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν υπάρχουν ελλείψεις στα ράφια και οι παραγγελίες γίνονται κανονικά. Δεν είναι γνωστό, όμως, τι θα γίνει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας σε όλα τα μάρκετ καταναλωτές κατέκλυζαν τους διαδρόμους και γέμισαν καλάθια με τρόφιμα. Οι πολίτες σε ένα μεγάλο ποσοστό φαίνονταν ανήσυχοι και οι επιλογές στα τρόφιμα παρέπεμπαν σε πανικό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου