ΤΟΠΙΚΑ

Στις θέσεις τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

στις-θέσεις-τους-οι-δικαστικοί-αντιπρ-440070

Στις θέσεις τους από τις 6 το πρωί θα βρίσκονται σήμερα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα 317 εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας για τις ανάγκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, η κάλυψη του συνόλου των εκλογικών τμημάτων από δικαστικούς αντιπροσώπους έγινε μετ’ εμποδίων. Εως τη 1:30 χθες το μεσημέρι, περίπου 30 δικαστικοί αντιπρόσωποι στο νομό δεν είχαν παρουσιαστεί στα εκλογικά τμήματα προκειμένου να παραλάβουν από τα συνεργεία των Δήμων τους σάκους με το εκλογικό υλικό ή ζήτησαν εξαίρεση επικαλούμενοι λόγους υγείας.

Στο διοικητικό πρωτοδικείο Βόλου, χθες το μεσημέρι, έγιναν περίπου 30 κληρώσεις για την ανάδειξη των αναπληρωτών δικαστικών αντιπροσώπων, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα.

Υπήρξε όμως και μεγάλη άρνηση ανάληψης καθηκόντων ιδίως από δικαστικούς αντιπροσώπους της Μαγνησίας που διορίστηκαν σε εκλογικά τμήματα εκτός νομού και δη σε μακρινές περιοχές. Τελικώς οι αντιστάσεις κάμφθηκαν και το σύνολο αποδέχθηκαν τους διορισμούς τους.

Δικαστικοί αντιπρόσωποι ορίζονται κατά σειρά δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι και συμβολαιογράφοι και ασκούμενοι δικηγόροι.

Σημειώνεται ότι όσοι διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι εκτός νομού έλαβαν ήδη τις αποζημιώσεις τους. Πληρώνονται 75 ευρώ ανά ημέρα, επί έξι ημέρες συν τα οδοιπορικά.

Αντίστοιχα οι εκλογικοί αντιπρόσωποι εντός νομού θα πληρωθούν με διατακτικές 75 ευρώ ανά ημέρα επί πέντε ημέρες. Για δύο ημέρες θα αποζημιωθούν οι αναπληρωτές δικαστικοί αντιπρόσωποι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου