ΤΟΠΙΚΑ

«Παρενέργειες» στην εκπαίδευση λόγω… δημοψηφίσματος

παρενέργειες-στην-εκπαίδευση-λόγω-440333

Παράταση έως 17 Ιουλίου στην υποβολή μηχανογραφικών – Από Σεπτέμβριο οι εκλογές των διευθυντών εκπαίδευσης

«Παρενέργειες» στην εκπαίδευση προκαλεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος αύριο, Κυριακή. Εκτός από την αναβολή της εξεταστικής των φοιτητών προκειμένου να μπορέσουν να μετακινηθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, παρατείνεται έως 17 Ιουλίου η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη διευθυντών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αντί να γίνουν εντός του μήνα, μετατίθενται για Σεπτέμβριο.

Στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια έως τις 17 Ιουλίου καλούνται να βρίσκονται διευθυντές και καθηγητές προκειμένου να υποβοηθήσουν τους μαθητές στην υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των μηχανογραφικών, κανονικά εξέπνεε στις 7 Ιουλίου, πήρε όμως δεκαήμερη παράταση, έως τις 17 του μήνα, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που κοινοποιήθηκε στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και στα σχολεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου, δύο εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι παρόντες στα Λύκεια, στις 14 και στις 17 Ιουλίου. Για τις ημέρες αυτές θα αποζημιωθούν για μη χρήση θερινής αδείας.

Στα σχολεία μπορούν να απευθύνονται οι υποψήφιοι και κάθε Πέμπτη, προκειμένου να συμβουλεύονται τους καθηγητές τους, να υποβοηθούνται στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού ή ακόμη και να ολοκληρώνουν την υποβολή του, σε περίπτωση που δεν διαθέτουν οι ίδιοι πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Από τους καθηγητές απευθύνονται συστάσεις προς τους υποψηφίους, προκειμένου να μην ξεχνούν να πατήσουν «οριστικοποίηση» για να καταχωρηθεί οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Από Σεπτέμβριο οι Διευθυντές

Στο μεταξύ, αντί για μέσα στον Ιούλιο, οι εκλογές για την ανάδειξη Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη Μαγνησία, μετατίθενται από Σεπτέμβριο.

Οι πολιτικές εξελίξεις έβαλαν φρένο στη διαδικασία. Οι εκλογές αρχικά είχαν προγραμματιστεί για μέσα στον Ιούλιο. Ωστόσο οι νέοι διευθυντές θα αναδειχθούν με την έναρξη του σχολικού έτους και παράλληλα, για να μη δημιουργηθούν παρενέργειες στην οργάνωση των σχολείων, η θητεία των σημερινών διευθυντών παρατείνεται έως τέλος του χρόνου.

Η μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας, ουσιαστικά βολεύει τους νέους διευθυντές και υποδιευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, που θα έπρεπε εν μέσω της θερινής τους άδειας, να επιστρέψουν στα σχολεία για να οργανώσουν και να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου