ΤΟΠΙΚΑ

Οι Βολιώτες να στηρίξουν την ευρωπαϊκή προοπτική

οι-βολιώτες-να-στηρίξουν-την-ευρωπαϊκ-440689

Συνέντευξη τύπου ενόψει του δημοψηφίσματος από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας του «ναι»

Κάλεσμα προς τους Βολιώτες να στηρίξουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και το «ναι» απηύθυναν χθες οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας στήριξης του «ναι» στη Μαγνησία σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο ξενοδοχείο Park.

Οι επιχειρηματίες Διανέλλος Γεωργούδης και Νίκος Αθανασάκης, ο αγρότης Δ. Νανάς και ο δάσκαλος Κώστας Πολύζος κάλεσαν τους πολίτες να πουν «ναι» αύριο Κυριακή για να βαδίσει η χώρα σε ένα δύσκολο, αλλά όχι καταστροφικό δρόμο που δεν θα έχει γυρισμό όπως τόνισαν.

«Θέλουνε να ψηφίσουμε μια πρόταση που δεν υπάρχει, θέλουν να ψηφίσουμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση. Δεν πρέπει να συρθούμε στην αυτοκαταστροφή μας. Πρέπει να φωνάξουμε δυνατά πως το μέλλον μας είναι η Ευρώπη. Ζούμε έναν εφιάλτη, που θα γίνει μεγαλύτερος και μας το κρύβουν. Ο δρόμος που θα διαλέξουμε θα είναι δύσκολος, αλλά ο δρόμος που η κυβέρνηση μας προτείνει δεν έχει γυρισμό», τόνισε ο Κων. Πολύζος, δάσκαλος, μέλος της Επιτροπής.

«Μακριά από κόμματα, να αποφασίσουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Θέλουμε μια χώρα που θα μας παρέχει ασφάλεια, ή μια χώρα τριτοκοσμική» αναρωτήθηκε ο επιχειρηματίας Ν. Αθανασάκης υπογραμμίζοντας ότι ο εκβιασμός που γίνεται στους πολίτες είναι απαράδεκτος γιατί το διακύβευμα είναι τεράστιο, αναφερόμενος στις δυσμενείς, όπως είπε, επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η τραπεζική αργία στην αγορά και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εξαγωγικό τομέα.

«Το θεωρώ αδιανόητο η Ελλάδα να ακρωτηριαστεί μόνη της και η Ευρώπη να πορευτεί χωρίς την Ελλάδα. Ο δρόμος είναι καθαρός και πρέπει να τον επιλέξουμε. Δεν είναι άλλος από τον ευρωπαϊκό δρόμο. Είμαι αισιόδοξος πως η χώρα μπορεί να ζει δραματικές ώρες, αλλά οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να πουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό πως θέλουν να ζήσουν στην Ευρώπη» σημείωσε από την πλευρά του ο Διανέλλος Γεωργούδης, επίσης επιχειρηματίας.

Τέλος εκ μέρους του αγροτικού κόσμου ο Δημ. Νανάς προέβλεψε ότι σε ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη ο αγροτικός κόσμος θα οδηγηθεί στην καταστροφή διότι θα χαθούν επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα που σήμερα στηρίζουν την ελληνική γεωργία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου