ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση ΚΚΕ στον Αγ. Νεκτάριο στη Ν. Ιωνία

συγκέντρωση-κκε-στον-αγ-νεκτάριο-στη-ν-441283

Στις λαϊκές συνοικίες Αγίου Νεκταρίου και Ξηρόκαμπου πραγματοποίησε εκδήλωση το ΚΚΕ ενόψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής στην οποία μίλησε μπροστά σε κατοίκους των περιοχών αυτών ο Αντώνης Κούρτης μέλος του τομεακού γραφείου Βόλου του Κόμματος.

Μετά την ομιλία πήραν τον λόγο και εξέθεσαν τις απόψεις τους αλλά και τις άσχημες συνθήκες ζωής που βιώνουν καθημερινά κάτοικοι της περιοχής, ξεχασμένοι από όλα τα κόμματα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τις μεγάλες υποσχέσεις που τους δίνουν σε κάθε εκλογική μάχη οι εκπρόσωποί τους, για να τους ξεχάσουν την επόμενη ημέρα.

Χαρακτηριστική περίπτωση το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης που αντιμετώπισαν δεκάδες οικογένειες των πολυκατοικιών Ξηροκάμπου και μόνον με την παρέμβαση της Λαϊκής επιτροπής Νέας Ιωνίας, των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής συσπείρωσης και των βουλευτών του ΚΚΕ και τις πιέσεις που ασκήθηκαν υπήρξε επίλυση στο πρόβλημα.

Στην ομιλία του ο Αντ. Κούρτης τόνισε ότι «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ κάνουν πως δεν έχουν καταλάβει το ερώτημα του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής. Γιατί είναι άλλο πώς θα τοποθετηθείς απέναντι στο ερώτημα ένταξης ή μη στην ΕΕ ή σε μια νέα συνθήκη της ΕΕ και άλλο πώς θα τοποθετηθείς σε ερώτημα, που στην πραγματικότητα καλεί το λαό να διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Το «όχι» που ζητάει η κυβέρνηση να πει ο λαός είναι «ναι» σε μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία, είναι διαπραγματευτικό χαρτί για ένα νέο τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, για το οποίο άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει με επιστολές του να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι αποδέχεται -με μικρές παρατηρήσεις- τους αντιλαϊκούς όρους που έθετε η πρόταση Γιούνκερ , η πρόταση δηλαδή που κατά τα άλλα καλεί να καταψηφιστεί στο δημοψήφισμα. Γι’ αυτό άλλωστε το ΚΚΕ έκανε συγκεκριμένη πρόταση διατύπωσης του ερωτήματος του δημοψηφίσματος που κατέθεσε στη Βουλή -και το οποίο απορρίφθηκε από την κυβέρνηση- θέτοντας την ανάγκη ο λαός να τοποθετηθεί και στο ζήτημα των αντιλαϊκών προτάσεων της κυβέρνησης και στο ζήτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ. Ας αφήσουν λοιπόν τα τεχνάσματα…

Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι στην πραγματικότητα η πρόταση της κυβέρνησης και η πρόταση των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ αποτελούν ένα και το αυτό κείμενο, στο οποίο οι δύο πλευρές γράφουν και σβήνουν, ανεβάζοντας κάθε φορά ακόμα πιο ψηλά τον πήχη των αντιλαϊκών μέτρων. Επιβεβαιώνεται ότι τόσο την ερχόμενη Κυριακή όσο και μετά από αυτήν, το μόνο γνήσιο ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια είναι η πρόταση του ΚΚΕ, η πάλη ενάντια σε όλες τις προτάσεις – κυβέρνησης και «εταίρων» – που πτωχεύουν το λαό, η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό πραγματικά στην εξουσία. Σήμερα, υπάρχουν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι που προβληματίζονται, απορρίπτουν την ΕΕ. Αυτό προκύπτει και από δημοσκοπήσεις. Τους καλούμε να ολοκληρώσουν το βήμα και τη σκέψη τους. Στο πρόσωπο της ΕΕ ν’ απορρίψουν τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που πάει χέρι – χέρι με τη συμμετοχή της χώρας σε τέτοιες ή άλλες συμμαχίες που υπηρετούν το κεφάλαιο και όχι το λαό. Την Κυριακή να στείλουν την καλύτερη απάντηση που θα μετρηθεί και σε ποσοστά, ρίχνοντας στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου