ΤΟΠΙΚΑ

Ψηφίζουμε όχι! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας

ψηφίζουμε-όχι-παίρνουμε-τη-ζωή-στα-χέρ-441295

Γράφουν οι Κανελλής Νίκος – δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Κώστας Ιατρόπουλος – τοπικός σύμβουλος Βόλου μέλη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Αυτές τις ώρες ο λαός μας είναι αντιμέτωπος με την ιστορία. Οι απειλές της ΕΕ, του ΔΝΤ, της Τρόικα, της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας των καναλαρχών, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των παρατρεχάμενών τους (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι), όλων αυτών που επί πέντε χρόνια καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων δεν πτοούν το λαό μας. Άλλωστε η ιστορία του λαού μας είναι γεμάτη από σελίδες ηρωικών αγώνων.

Στον εκβιασμό και την απαίτηση να συνεχιστεί η λιτότητα και η καταστροφή απαντάμε καθαρά και δυνατά ΟΧΙ! Γνωρίζουμε ότι μαζί μας είναι όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι και οι απλοί πολίτες της Ευρώπης. Δεν είμαστε μόνοι μας. Γνωρίζουμε ότι μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Για να το πετύχουμε πρώτα πρέπει να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ την Κυριακή.

Την επόμενη του δημοψηφίσματος, αν οι «Θεσμοί» επιμένουν σ’ ένα νέο τελεσίγραφο και ένα νέο Μνημόνιο η απάντηση της κυβέρνησης πρέπει να είναι η θέση που ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε στα συνεδριακά του κείμενα: όχι άλλες θυσίες για το ευρώ.

Από την άλλη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα από μόνη της δεν λύνει τα τεράστια προβλήματα και τη βαθιά κρίση. Απαιτείται η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικών επιχειρήσεων και τομέων της οικονομίας, η δημοκρατία στην οικονομία με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο και διαχείριση, και ο σχεδιασμός της οικονομίας για τις ανάγκες του συνόλου, αντί για τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Αυτά τα σοσιαλιστικά μέτρα είναι τα μόνα που μπορούν να προσφέρουν προοπτική τόσο για εμάς όσο και για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα της Ευρωπαϊκής ηπείρου που σήμερα βιώνουν τις ίδιες αντιλαϊκές επιθέσεις.

Την Κυριακή δίνουμε μια μάχη που αφορά το μέλλον όχι μόνο της δικής μας, αλλά και της επόμενης γενιάς. Η απάντηση στους λεγόμενους «εταίρους» που θέλουν να μας μετατρέψουν σε αποικία, και μας συμπεριφέρονται σαν τέτοια, είναι ένα ΟΧΙ, δυνατό, που θα μπορεί να ταρακουνήσει την Ευρώπη και να φτάσει μέχρι όλες τις γωνιές του πλανήτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου