ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ για επαρκή δημόσια υγεία

παρέμβαση-του-παμε-για-επαρκή-δημόσια-441429

Επίσκεψη αντιπροσωπείας συνδικαλιστών στο Νοσοκομείο και καταγγελίες για ελλείψεις υλικών

Παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου έκανε το πρωί της Παρασκευής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου και της γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ.

Στην επίσκεψη τα μέλη του κλιμακίου έκαναν λόγο για «άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσηλευτικό ίδρυμα και που αυτό έχει άμεσες επιπτώσεις στην κακή παροχή υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης στη λαϊκή οικογένεια».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χαρ. Μπαλής, επανέλαβε στο κλιμάκιο, όπως και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, πως το Νοσοκομείο Βόλου δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με αναλώσιμα, ιατρικά είδη, ούτε και με προμήθειες για τη σίτιση των ασθενών, ενώ όλες οι ιατρικές πράξεις, τακτικά και έκτακτα χειρουργεία, εκτελούνται χωρίς ακυρώσεις.

Οι συγκεντρωθέντες ανέφεραν πως από ενημέρωση που είχαν από τον Πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών, υπάρχουν ελλείψεις σε καθετήρες και φίλτρα αιμοκάθαρσης, ενώ σε ερώτηση αν επιβεβαιώθηκαν οι ελλείψεις από το Σύλλογο Νεφροπαθών, η απάντησή τους ήταν αρνητική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας «οι ελλείψεις προσδιορίζονται σύμφωνα με την ενημέρωση του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου σε καθετήρες, σήραγγες, αντιβιώσεις, είδη επιδεσμικού υλικού, υγειονομικού υλικού και ελλείψεις υλικού στα επείγοντα, τα οποία, ήδη τα τελευταία 24ωρα λειτουργούν εκ των εχόντων και με ό,τι περισσεύει από τα υλικά των κλινικών του Νοσοκομείου. Τραγικό αναμένεται να γίνει το πρόβλημα από τη Δευτέρα. Οι προμηθευτές δεν θα στέλνουν άλλα υλικά. Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση και στη σίτιση των ασθενών. Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση προσπάθησε να την παρουσιάσει ωραιοποιημένη, η κατάσταση και στο θέμα αυτό είναι άσχημη. Επίσης ελλείψεις υπάρχουν και σε προσωπικό με 77 γιατρούς από τους 180 που πρέπει να έχει κανονικά το Νοσοκομείο Βόλου. Η τραγική υποστελέχωση αυτή έχει σοβαρές επιπτώσεις στην Παιδιατρική κλινική, το γαστρεντερολογικό και την αιμοδοσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι κυρίως η αιμοδοσία , βρίσκεται μια ανάσα πριν το κλείσιμο.

Οι συνδικαλιστές απαίτησαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου σαν πρώτο και επείγοντος χαρακτήρα μέτρο, με βάση την κατάσταση που υπάρχει και τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές, να κλείσουν άμεσα τα ταμεία και να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν για εξετάσεις ή άλλο λόγο.

Επίσης στις δηλώσεις τους κάλεσαν κάθε ασθενή που μπορεί να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα στο Νοσοκομείο ή με φάρμακα ή με εξετάσεις, να έρθει σε επαφή με το ΠΑΜΕ, το Σύλλογο Γυναικών και την ΠΑΣΕΒΕ, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση».

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου