ΤΟΠΙΚΑ

«Να μην περάσει ο φόβος», λένε οι Εμποροι – Ενάντια στην κρίση

να-μην-περάσει-ο-φόβος-λένε-οι-εμπορο-444239

Η θέση της παράταξης για το δημοψήφισμα

«Οχι» σε νέα μνημονιακά μέρα που θα φέρουν σε ακόμα δυσκολότερη θέση το σύνολο της κοινωνίας, στην ασφυξία της αγοράς και την υπερφορολόγηση, στην καταδίκη των επιχειρήσεων και στην επιπλέον μείωση των θέσεων εργασίας λένε οι Εμποροι – Ενάντια στην κρίση.

Με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο το σημαντικότερο είναι να δείξουμε όλοι την απαραίτητη ψυχραιμία και καθαρότητα σκέψης, τόσο το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας όσο και το σύνολο των εμπόρων. «Οι στιγμές είναι κρίσιμες, αλλά ο πανικός που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί, σε καμιά περίπτωση δεν είναι βοηθητικός» προσθέτουν.

Κατά τους Εμπόρους – Ενάντια στην κρίση, με το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καλούμαστε να πούμε ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ» σε ένα κρίσιμο και καθαρό ερώτημα, για το αν θέλουμε να μας επιβληθούν τα μνημονιακά μέτρα που πρότειναν οι εταίροι μας ή όχι. «Θέλουμε να τονίσουμε ότι όποια κι αν είναι η απάντηση που δίνει ο καθένας από την πλευρά του ως έμπορος, ως αυτοαπασχολούμενος, ως πολίτης στο ερώτημα, αυτό που δεν πρέπει να κυριαρχήσει είναι ένας εθνικός διχασμός» συμπληρώνουν.

Ωστόσο, κατά τους Εμπόρους – Ενάντια στην κρίση, ο κόσμος του εμπορίου πρέπει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να συνεχίσει να διεκδικεί τα αιτήματά του (τόσο από τους εταίρους – δανειστές, όσο και από την ελληνική κυβέρνηση) και να μην επιτρέψει να περάσουν νέα μέτρα που θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και κρίση και ακόμα περισσότερα λουκέτα.

Για τους παραπάνω λόγους η παράταξη λέει «ναι» στην έξοδο από την κρίση, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρευστότητα από τις Τράπεζες, την άμεση κεφαλαιοποίηση των χρεών των εμπόρων προς τον ΑΕΕ, τη μείωση της φορολογίας κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου