ΤΟΠΙΚΑ

«Οι εργαζόμενοι να μην επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη»

οι-εργαζόμενοι-να-μην-επιλέξουν-ανάμ-444252

Ανακοίνωση της ΔΑΣ – ΟΤΑ

Τη θέση της ενάντια στο «ναι» και στο «όχι» του δημοψηφίσματος, εξέφρασε η παράταξη της ΔΑΣ – ΟΤΑ, των εργαζομένων στους Δήμους, στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει:

«Η απόφαση που πάρθηκε είναι να στηριχτεί το «ΟΧΙ» με βάση το πλαίσιο της κυβερνητικής λογικής δηλαδή της αντίστασης στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών αφήνοντας στην πραγματικότητα στο απυρόβλητο τα υπογεγραμμένα σχέδια της κυβέρνησης για ένα νέο μνημόνιο καθώς και την πολιτική της Ε.Ε.

Την απόφαση υπερψήφισαν το ΜΕΤΑ και η Συνδικαλιστική Ανατροπή (Μπαλασόπουλος) ανατρέποντας στην πραγματικότητα και την απόφαση που είχε πάρει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ πριν από λίγες μέρες όπου καταδίκαζε το κείμενο των 47+8 σελίδων της κυβέρνησης και είχε προκηρύξει απεργία την μέρα της συμφωνίας. Η ΔΑΚΕ πρότεινε το ΝΑΙ επαναλαμβάνοντας την επιχειρηματολογία της ΝΔ περί εθνικού διχασμού.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ καταψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και εξήγησαν ότι οι συνάδελφοι δεν πρέπει να συρθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη δηλαδή ανάμεσα στην πρόταση Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ για συμφωνία και την πρόταση των 47+8 σελίδων της κυβέρνησης. Και τα δύο ισοδυναμούν με νέο αντιλαϊκό μνημόνιο. Φέρνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Πραγματικό συμφέρον για τους συναδέλφους είναι να σηκώσουν το ανάστημά τους και να εκφράσουν με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα την αντίθεσή τους στα μνημόνια διαρκείας. ψηφίζοντας στην κάλπη: Οχι στην πρόταση Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ, όχι στην πρόταση της Κυβέρνησης, αποδέσμευση από την ΕΕ. Αυτό το ΟΧΙ συμφέρει το λαό και όχι της λευκής επιταγής που προτείνει η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ με την απόφασή της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου