ΤΟΠΙΚΑ

«Καθηλωμένη» η Πολιτική Προστασία ~ Ματαιώνονται διαγωνισμοί για έργα

καθηλωμένη-η-πολιτική-προστασία-μα-445239

Οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας σε ακινησία παρά την επιφυλακή λόγω καιρικών συνθηκών

Σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση επιπτώσεων από ακραίες καιρικές συνθήκες, με τα οχήματα αδειανά από καύσιμα, βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, καθώς οι προμηθευτές καυσίμων, δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις ποσότητες καυσίμων που χρειάζονται τα οχήματα της Π.Ε. Την ίδια ώρα η αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος προκαλεί ματαιώσεις διαδικασιών σε δημόσια έργα, με τις ενδιαφερόμενες εργολήπτριες εταιρίες να μην καταθέτουν εγγυητικές επιταγές τραπεζών αν κι έχουν διαθέσιμα σε τράπεζες.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ειδικότερα, όπως τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, «αν και έχουμε λάβει ειδοποίηση να θέσουμε σε επιφυλακή την Πολιτική Προστασία για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, έχουμε τα οχήματα καθηλωμένα, καθώς δεν υπάρχουν καύσιμα. Τα λιγοστά καύσιμα που έχει στη διάθεσή της η εταιρία που προμηθεύει, μετά από διαγωνισμό, την Περιφερειακή Ενότητα με καύσιμα, τα κρατάμε για τις ανάγκες του δημοψηφίσματος.

Επιλέξαμε τα καύσιμα να τα κρατήσουμε για τα οχήματα που θα μεταφέρουν εκλογικό υλικό στα Εκλογικά τμήματα κ.α., παρά να γεμίσουμε τα ντεπόζιτα οχημάτων Πολιτικής Προστασίας. Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή», τονίζει η κα Κολυνδρίνη και επισημαίνει πως δεν υπάρχουν καύσιμα και για να μεταβούν κτηνίατροι στα σφαγεία της Ανάβρας με υπηρεσιακά οχήματα ούτε και να ελέγξουν προϊόντα προς εξαγωγή σε μεγάλη γαλακτοκομική εταιρία της περιοχής Αλμυρού.

«Τα οχήματα της Κτηνιατρικής υπηρεσίας, δεν διαθέτουν καύσιμα, οπότε πως θα μεταβούν οι κτηνίατροι την Πέμπτη στην Ανάβρα για να ελέγξουν τη διαδικασία σφαγής; Πως θα πάνε οι κτηνίατροι στον Αλμυρό για να ελέγξουν προϊόντα που προγραμματίζει για εξαγωγές τοπική μονάδα;

Υπάρχει αβεβαιότητα καθώς η εταιρία που προμηθεύει την Π.Ε. με καύσιμα, δεν διαθέτει καύσιμα λόγω των έλλειψης ρευστότητας κι εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε από άλλη εταιρία, καθώς έχουμε σύμβαση με τη συγκεκριμένη. Έχουμε γίνει διαχειριστές δυσμένειας…»

Εργα στον… αέρα

Με αναστολή διαδικασιών, ενδεχομένως και με οριστική ματαίωση έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με πιεστικά χρονοδιαγράμματα, απειλούνται λόγω της έλλειψης ρευστότητας και της αναστολής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

Χθες, δεν πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για το αντιπλημμυρικό έργο εκβάθυνσης του Κραυσίδωνα κάτω από τη γέφυρα του ΟΣΕ στην Παπαδιαμάντη και άλλες εργασίες, καθώς ο ενδιαφερόμενος εργολάβος δεν διέθετε εγγυητική επιστολή Τράπεζας.

«Αύριο έχουμε τον διαγωνισμό για τη μεταφορά αθλητών του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας και κινδυνεύει κι αυτός να καταστεί άγονος. Την επόμενη Τρίτη, έχουμε διαγωνισμό για το μεγάλο έργο του Ξηριά στον Αλμυρό, με πολύ σφιχτές ημερομηνίες καθώς είναι υποέργο του ΕΣΠΑ. Θα προλάβουμε ή θα αναβληθεί η διαδικασία και θα πάνε όλα πιο πίσω με ορατό τον κίνδυνο ματαίωσης», διερωτάται η κα Κολυνδρίνη, τονίζοντας πως υπάρχει υπηρεσιακή ετοιμότητα, ώστε μόλις επαναλειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα, να τρέξουν όλες οι διαδικασίες.

Ο Δήμος Αλμυρού

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλμυρού ενημερώνει ότι σήμερα, Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015, τα Σφαγεία Αλμυρού θα παραμείνουν κλειστά. Λόγω της επικρατούσας κατάστασης, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μαγνησίας και ΠΕ Σποράδων, αδυνατεί να καλύψει τη μετάβαση από το Βόλο στον Αλμυρό των αρμόδιων κτηνιάτρων, λόγω έλλειψης καυσίμων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα σφαγεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου