ΤΟΠΙΚΑ

Δάσκαλος έφυγε σε ηλικία 45 ετών

δάσκαλος-έφυγε-σε-ηλικία-45-ετών-445679

Συγκλονισμένη είναι η εκπαιδευτική οικογένεια αλλά και η κοινωνία του Βόλου, από τον πρόωρο θάνατο ενός ακόμη εκπαιδευτικού, που νικήθηκε από την επάρατο νόσο. Πρόκειται για τον Αποστόλη Συρταριώτη, δάσκαλο του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που άφησε χθες -ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής- την τελευταία του πνοή, χτυπημένος από καρκίνο.

Ο Αποστόλης Συρταριώτης «έφυγε» ηλικία μόλις 45 ετών, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του Σοφία και τρεις ανήλικες κόρες, εκ των οποίων οι δίδυμες αβάπτιστες.

Λίγο μετά τις γιορτές του Πάσχα, έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο. Ηταν όμως καλπάζουσας μορφής και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν το μοιραίο.

Μαχητής έως τέλους, ο Αποστόλης Συρταριώτης, ήταν μέχρι την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς στις αίθουσες διδασκαλίας, πιστός στο καθήκον του, παρά το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Ψήφισε μέχρι και στις εκλογές για την ανάδειξη των διευθυντών.

Συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον εξαιρετικό άνθρωπο, άψογο οικογενειάρχη, ακούραστο δάσκαλο.

Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Λίγοι γνώριζαν την περιπέτεια με την υγεία του, την οποία αντιμετώπισε με θάρρος.

Η κηδεία του θα γίνει στις 11 σήμερα το πρωί, από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, στη Ν. Ιωνία.

Ψήφισμα για τον πρόωρο θάνατο του Απόστολου Συρταριώτη εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που επίσης θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου