ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τα 15 υποκαταστήματα τραπεζών που ανοίγουν στη Μαγνησία

τα-15-υποκαταστήματα-τραπεζών-που-ανοίγ-445690

Μία μικρή ανάσα… 120 ευρώ, θα πάρουν σήμερα όσοι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε ένα ευρώ, επειδή δεν είχαν κάρτα για να έχουν πρόσβαση στα A.T.M Δεκαπέντε υποκαταστήματα των τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha και Attica Bank, από σήμερα το πρωί θα είναι ανοιχτά στο Βόλο, τον Αλμυρό και τα νησιά Σκιάθο και Σκόπελο. «Χωρίς ανοιχτά υποκαταστήματα η Αλόννησος, η περιοχή Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου, καθώς και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, όπου η εξυπηρέτηση γίνεται μέσω ATM και των ΕΛΤΑ. Τα υποκαταστήματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών χθες το πρωί μαζί με το πλαφόν των 120 ευρώ που θα μπορούν να πάρουν συνολικά οι συνταξιούχοι… μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών ανά Τράπεζα από σήμερα το πρωί θα δέχονται συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτες, για να λάβουν από τα γκισέ το πλαφόν της σύνταξης στο ποσό των 120 ευρώ συνολικά μέχρι τέλος της εβδομάδας, τα παρακάτω υποκαταστήματα:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Από σήμερα θα λειτουργούν για τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα, το κεντρικό κατάστημα Βόλου στην οδό Ιάσονος 50 με Π. Μελά, το υποκατάστημα Βόλου στην οδό Ιάσονος 91 με Τοπάλη, το Υποκατάστημα στον Αλμυρό στην οδό Αθηνών 12, καθώς και τα υποκαταστήματα στη Σκιάθο και τη Σκόπελο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Από σήμερα θα λειτουργούν το υποκατάστημα στην οδό Ιάσονος 41 με τηλ. 2421316000 και το υποκατάστημα στον Αλμυρό με τηλ. 2422029360.

Η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την ομαλή εξυπηρέτηση των πελατών της και σε εφαρμογή των διατάξεων της από 28.06.2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 65, 28-06-2015, τ.Α’), ενημερώνει ότι 250 καταστήματα του Δικτύου της θα είναι στη διάθεση του κοινού για την εξυπηρέτηση των συντάξεων όλων των ταμείων από την 1η έως και την 6η Ιουλίου 2015.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή κάποιο άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο και θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ανάληψη έως του ποσού που θα οριστεί από την Υπουργική Απόφαση. Την ανάληψη μπορούν να πραγματοποιήσουν και συνδικαιούχοι ή πληρεξούσιοι προσκομίζοντας επιπλέον των ανωτέρω νομιμοποιητικών εγγράφων και το σχετικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση του δικαιούχου της σύνταξης.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

Για νεότερες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.piraeusbank.gr ή καλέστε στο 182838 (από σταθερό) ή 210 3288000 (από κινητό) όλο το 24ωρο.

EUROBANK

Ανοιχτά θα είναι σήμερα το κατάστημα της Τράπεζας στην οδό Ιάσονος 69, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οδό Δημητριάδος με Κουταρέλια και το υποκατάστημα της Eurobank στη Σκιάθο.

ALPHA BANK

Ανοιχτά σήμερα θα είναι το υποκατάστημα της τράπεζας στην 2ας Νοεμβρίου 47, στην οδό Ιάσονος 60, ενώ επίσης ανοιχτό θα είναι το υποκατάστημα στον Αλμυρό στην οδό Αθηνών 12 με Φιλελλήνων και το υποκατάστημα στη Σκόπελο.

Τέλος, η ATTICABANK θα λειτουργήσει το κεντρικό της κατάστημα στην οδό Δημητριάδος 227 στο Βόλο.

Λιγότερες ουρές

Στο μεταξύ και χθες συνεχίστηκε το μαρτύριο για εκατοντάδες συνταξιούχους που έσπευσαν από νωρίς το πρωί στα ATM, προκειμένου να εκταμιεύσουν το… 60εύρω. Όσοι βέβαια ήταν τυχεροί, καθώς σε πολλά μηχανήματα τα 20ευρα εξαντλήθηκαν γρήγορα, με αποτέλεσμα και το ποσό του πλαφόν με 60 ευρώ… να λαμβάνεται κουρεμένο κατά 10 ευρώ, αφού τα μηχανήματα έβγαζαν μόνο 50εύρα, επιτείνοντας την ταλαιπωρία και την ανέχεια ανθρώπων που κάθε μέρα προσέρχονται στα ΑΤΜ για να λάβουν με δόσεις… την σύνταξή τους.

Σήμερα σημειώνεται ότι καταβάλλονται οι συντάξεις σε ΝΑΤ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ. Στον ΟΑΕΕ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, πιστώθηκε το μισό ποσό των συντάξεων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου