ΤΟΠΙΚΑ

«Ψίχουλα» για τα σχολεία δίνει ο Δήμος Βόλου

ψίχουλα-για-τα-σχολεία-δίνει-ο-δήμος-494574

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή από την Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ

Το δρόμο του αγώνα σε εκπαιδευτικούς και γονείς απέναντι στο Δήμο Βόλου, με στόχο να αυξηθούν τα κονδύλια για τη συντήρηση των σχολείων της περιοχής, δείχνει η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, η οποία καταγγέλλει το Δήμαρχο για απαράδεκτη στάση που τήρησε στην προχθεσινή συνέλευση με τους γονείς και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Ο δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος έχει θέσει για τα καλά τις υπηρεσίες του στην υπεράσπιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που συνεχίζει να εφαρμόζει και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στη σύσκεψη που ο ίδιος συγκάλεσε με τους εκπροσώπους των γονέων και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του δήμου, αντί να αποτελέσει ακόμη μια ευκαιρία καταγραφής και προτάσεων για λύσεις στα καυτά προβλήματα και στις σοβαρές ελλείψεις στη συντήρηση και στις υποδομές των σχολικών μονάδων, αποτέλεσε βήμα χλευασμού, ειρωνείας και απαξίωσης όλων που αυτών που ανταποκρίθηκαν με αγωνία στην πρόσκλησή του.

Τα ψίχουλα των 180.000 € για τη συντήρηση των διδακτηρίων, που δήθεν έχει δεσμεύσει δεν είναι άλλο από το ισχνό ποσό που έχει προϋπολογιστεί για το 2015, για συντήρηση των σχολικών μονάδων όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Είναι ποσό που ψήφισε και η νέα δημοτική αρχή – 60.000 για κάθε περιοχή (Βόλος, Ν. Ιωνία, Υπαιθρος) και αφορά 187 σχολικές μονάδες. Το ίδιο ποσό δίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας απαράδεκτη κατάσταση για την υγιεινή την ασφάλεια των μαθητών. Σχολεία που βάζουν νερά από τις ταράτσες και που έχουν υποστεί ακόμη διάβρωση του σκελετού τους, σχολεία χωρίς κατάλληλους και επαρκείς χώρους υγιεινής, σχολικές αυλές με επικίνδυνες παγίδες, νηπιαγωγεία σε απαράδεκτα επικίνδυνους και ακατάλληλους νοικιασμένους χώρους, μαθητές σε προκατασκευασμένες αίθουσες, ανύπαρκτοι αντισεισμικοί έλεγχοι, πόρτες και παράθυρα που καταρρέουν, ελάχιστοι ελαιοχρωματισμοί. Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς με δική τους χειρονακτική και οικονομική βοήθεια δίνουν μάχη για τη στοιχειώδη λειτουργία τους.

Αυτή την πραγματικότητα προσπαθεί να συγκαλύψει ο δήμαρχος του Βόλου. Στην προχθεσινή σύσκεψη επιχείρησε, αντί να αναλάβει και τις δικές του ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση να βάλει στον πάγο το κίνημα των γονιών και των εκπαιδευτικών που είναι υποχρέωσή τους να διεκδικούν και από την κυβέρνηση και από τη δημοτική αρχή την άμεση βελτίωση συνθηκών μάθησης των παιδιών τους. Με ατάκες όπως «Δε κάνω διαβούλευση εδώ… εγώ θα αποφασίσω…», με άκομψα σεξιστικά ανέκδοτα, η στάση του εκτός από απαξιωτική και προσβλητική είναι βαθιά πολιτική. Δίνει στήριξη στην κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει τις περικοπές στην εκπαίδευση, όπως έκανε και με την παραχώρηση των αποθεματικών του δήμου και ταυτόχρονα επιχειρεί να χειραγωγήσει και να ανακόψει τις όποιες αγωνιστικές διεκδικήσεις γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου