ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές εκπαιδευτικό άνοιγμα από το 3ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

διεθνές-εκπαιδευτικό-άνοιγμα-από-το-3ο-500163

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από 11 χώρες φιλοξενούνται από το σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος «Comenius»

Σαράντα μαθητές και εκπαιδευτικοί από έντεκα χώρες του κόσμου βρίσκονται από προχθές στο Βόλο, στο πεδίο των εκπαιδευτικών δράσεων που αναπτύσσει το 3ο δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Comenius».

Ο δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε πριν από δύο χρόνια με αφορμή την ενότητα «Orbis pictus-Keep it balanced» (Κρατήστε τις ισορροπίες), έδωσε τη δυνατότητα σε διδάσκοντες και μαθητές να γνωρίσουν συνομήλικούς τους από τη Βρετανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, την Κύπρο, την Τουρκία και την Πολωνία, ανταλλάσσοντας απόψεις και κοινές δράσεις, ιδιαίτερα χρήσιμες και για τις δύο πλευρές.

Επιστέγασμα της διετούς επικοινωνίας που αναπτύχθηκε, είναι η επίσκεψη διδασκόντων και μαθητών από τις έντεκα χώρες που συμμετείχαν στο παραπάνω πρόγραμμα, στο 3ο σχολείο της Ν. Ιωνίας, που έχει συντονιστικό ρόλο. Συντονιστές του προγράμματος από το 3ο δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας είναι ο διευθυντής του σχολείου Θανάσης Μουράτογλου και ο εκπαιδευτικός Θανάσης Τίκας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του σχολείου, αναφέρει ότι «υποδεχτήκαμε προχθές τους εκπροσώπους έντεκα χορών στο σχολείο μας, τους οποίους φιλοξενούμε και ξεναγούμε στην περιοχή μας, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά από το σχολείο μας, σε τόσο μεγάλο εύρος».

Η πολυμελής ομάδα επισκέφθηκε χθες τη Μακρινίτσα, ενώ σήμερα προγραμματίζεται επίσκεψη στα Καλά Νερά και το ίδιο βράδυ θα παρατεθεί δείπνο στο χώρο του σχολείου, με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Την αποψινή βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά, στις 8.30 μμ, το Βολιώτικο συγκρότημα «ΑΒΒΑΤΟΝ», το οποίο διακρίνεται για την εθελοντική του δράση και προσφορά.

Το αυριανό πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες στο σχολείο, καθώς επίσης τη γιορτή λήξης του προγράμματος και της σχολικής χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μμ στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Ν. Ιωνίας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παραδοσιακούς χορούς όλων των χορών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τους οποίους θα παρουσιάσουν τα ίδια τα παιδιά.

Ο κύκλος φιλοξενίας ολοκληρώνεται την Πέμπτη με επίσκεψη στα Μετέωρα.

Στη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν κάρτες, επιστολές, εργασίες και να παρακολουθήσουν κοινές δράσεις, ιδιαίτερα χρήσιμοι για τους μαθητές. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος επικοινωνίας «αντιπροσωπείες παιδιών και εκπαιδευτικών μετέβησαν στο εξωτερικό, παρακολούθησαν από κοντά τις εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσουν σχολεία άλλων χωρών και είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, συλλέγοντας χρήσιμες εμπειρίες» επισημαίνει ο κ. Μουράτογλου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επικοινωνίας μεταξύ παιδιών από διάφορες χώρες του κόσμου, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου, που αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο για τα παιδιά και τους έδωσε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να αναπτύξουν γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας, με φόντο την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου