ΤΟΠΙΚΑ

Σταθμοί μέτρησης ηλεκτρονικής ακτινοβολίας σε τρία κτίρια του Βόλου

σταθμοί-μέτρησης-ηλεκτρονικής-ακτιν-503310

Τοποθετήθηκαν με στόχο τη δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων

Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε τρία κτίρια του Δήμου Βόλου τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με σκοπό την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Οι σταθμοί εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο της δημιουργίας Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρονικών Πεδίων για την προστασία του πληθυσμού, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί αρχές του 2016, οπότε οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα μετρήσεων από διαδικτυακή πύλη.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του δήμου Βόλου, Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων δημιουργείται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σκοπό την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Για το σκοπό αυτό τοποθετούνται σε Δήμους όλης της χώρας 500 Σταθμοί Μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης, περίπου στις αρχές του 2016, θα αναπτυχθεί ένα Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών στο οποίο θα προβάλλονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων, ενώ μέσα από μια διαδικτυακή πύλη οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν την πληροφορία σε απλουστευμένη μορφή, αλλά και να επικοινωνούν θέτοντας αιτήματα.

Ηδη, πριν από λίγες μέρες και σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλου, τοποθετήθηκαν μετρητές σε τρία κτίρια του Δήμου: 1.37ο Νηπιαγωγείο Βόλου – Αγιος Στέφανος 2.Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης 3.Παλιά Ηλεκτρική

Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχει εγκατεστημένος σταθμός μέτρησης εδώ και χρόνια στο κτίριο Σκενδεράνη (Τοπάλη με Δημητριάδος) στο πλαίσιο άλλου προγράμματος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου