ΤΟΠΙΚΑ

Τετραπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε ένα χρόνο η ΕΒΟΛ

τετραπλασίασε-τα-κέρδη-της-μέσα-σε-ένα-503596

Αύξηση τζίρου και πωλήσεων το 2014, επεκτείνεται το δίκτυο διανομής σε όλη τη χώρα

H οικονομική κρίση όχι μόνο δεν επηρέασε την ΕΒΟΛ αντίθετα, η τοπική γαλακτοβιομηχανία, αύξησε τον τζίρο της το 2014 κατά 10% καθώς και τον όγκο των πωλήσεων. Τα κέρδη μάλιστα για το 2014 τετραπλασιάστηκαν και από 300.000,00 ευρώ που ήταν το 2013 φθάσανε το 1.325.000,00 ευρώ το 2014.

Για τα εντυπωσιακά αυτά οικονομικά αποτελέσματα ενημερώθηκαν χθες τα μέλη της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, εγκρίθηκε ομόφωνα ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης 2014, ενώ επίσης αναγνώστηκε και η έκθεση ελέγχου των ορκωτών Ελεγκτών καθώς και αυτή του Εποπτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νικήτας Πρίντζος, ενημερώνοντας τη Γενική Συνέλευση για τα οικονομικά στοιχεία αναφέρθηκε λεπτομερώς στη χρήση του 2014 λέγοντας ότι ήταν μία από τις πολύ καλές χρονιές για τον Συνεταιρισμό και την ΕΒΟΛ, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Από τα στοιχεία του Ισολογισμού προκύπτει ότι υπήρξε αύξηση του τζίρου κατά 10% καθώς και του όγκου πωλήσεων. Τα κέρδη τετραπλασιάστηκαν και από 300.000,00 ευρώ που ήταν το 2013 φθάσανε το 1.325.000,00 ευρώ το 2014.

Επίσης ο Πρόεδρος ανέφερε ότι τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2015 αποτυπώνουν τη συνέχιση της καλής πορεία του 2014 και είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσουν και αυτά του 2014.

Οι στόχοι της ΕΒΟΛ για το 2015 είναι να επεκτείνει το δίκτυο διανομής σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, να συνεχίσει την ανοδική πορεία καθώς και να παράγει και να διαθέσει νέα προϊόντα, όπως αυτό του στραγγιστού γιαουρτιού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων.

«Στις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας, ο Πρόεδρος τόνισε ότι η ΕΒΟΛ δείχνει κοινωνικό πρόσωπο και βοηθά τα μέγιστα τον αγρότη και κτηνοτρόφο και θα συνεχίσει να το κάνει με μεγάλη προσπάθεια».

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα επίσης τη δωρεάν παραχώρηση προς χρήση, οικοπέδου ιδιοκτησίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, έκτασης 4 στρεμμάτων εντός του οικοδομικού συγκροτήματος της πόλεως του Βελεστίνου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμα Ρήγα Φεραίου.

Ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ανακοίνωσε εξάλλου ότι ενόψει της συγκομιδής δημητριακών ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου θα παρέμβει με ικανοποιητικές τιμές και για το κριθάρι και για το σιτάρι ώστε να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Τέλος, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου θα ενεργήσει ταχύτατα στη δημιουργία ομάδων παραγωγών κτηνοτρόφων προκειμένου οι ομάδες αυτές να αξιοποιήσουν με καλλιέργειες ζωοτροφών εκτάσεις του Δημοσίου στη Λίμνη Κάρλα, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αποστόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου