ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ βλέπει η Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ

σχέδια-ιδιωτικοποίησης-της-δευαμβ-βλ-505719

Που κάνει λόγο για συστηματική απαξίωση του Βιολογικού και άλλων υπηρεσιών

Επίθεση κατά της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, εξαπολύει με αυστηρή ανακοίνωσή της η Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ με αφορμή την προβληματική λειτουργία του Βιολογικού. Αναφέρει ότι η ΔΕΥΑΜΒ ήξερε το πρόβλημα αλλά το κρατούσε κρυφό και κατηγορεί τη δημοτική αρχή για σκόπιμη απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.

Οπως αναφέρει «τα προβλήματα στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού που οδηγούν σε τακτική έγχυση ανεπεξέργαστων λυμάτων στον Παγασητικό βγάζουν στην επιφάνεια την τραγική κατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών της πόλης.

Η συζήτηση περιστοιχίζεται κύρια γύρω από το ζήτημα της τοπικής οικονομίας και των επιπτώσεων στον τουρισμό και λιγότερο στο σοβαρό ζήτημα της υγείας και υγιεινής των λουόμενων, ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων κατηγοριών. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής που γνώριζε το ζήτημα εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα και το κρατούσε κρυφό είναι τεράστιες και έχουν να κάνουν με την υγεία εκατοντάδων, ίσως και χιλιάδων ανθρώπων. Για το λόγο αυτό οι ευθύνες της είναι εγκληματικές. Οι μετρήσεις της Περιφέρειας δεν μπορούν να καθησυχάζουν και αυτό γιατί η έγχυση των λυμάτων δεν είναι συνεχής αλλά συμβαίνει όταν μπλοκάρει η μια δεξαμενή, κάτι που γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι σε τέτοιες καταστάσεις δεν μπορεί να υπάρχει ιεράρχηση τέτοια που η τοπική οικονομία -όπως λέγεται, θα μπαίνει πάνω από την υγεία του κόσμου».

Επιπλέον βλέπει σχέδια ιδιωτικοποίησης. «Απώτερος στόχος είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ, τμήμα της οποίας είναι ο Βιολογικός. Η συνεχής απαξίωση, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, γίνεται για να περάσει η λογική ότι το κράτος, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος, δεν μπορεί να συντηρήσει την υπηρεσία, οπότε πρέπει να έρθει ο «σωτήρας» επιχειρηματίας για να αλλάξει η άθλια κατάσταση. Η Δημοτική Αρχή Μπέου παίζει επικίνδυνα με αυτό το παιχνίδι. Αδίστακτα θυσιάζει την υγεία του λαού του Βόλου για να προχωρήσουν τα σχέδια αυτά, σήμερα με τον Βιολογικό, χτες με τις μετρήσεις στο νερό της Πορταριάς ή το νερό στα σχολεία», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου