ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή δύο υπερήλικες από λάθος του Εισαγγελέα Λάρισας!

στη-φυλακή-δύο-υπερήλικες-από-λάθος-το-507633

Από χθες στα κρατητήρια Βόλου, περιμένοντας μεταγωγή στις φυλακές της Θήβας

Πρωτοφανή περιπέτεια περίμενε χθες δύο υπερήλικες αδερφές, οι οποίοι διαμένουν στο Βόλο, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετέβησαν στην οικεία τους, ως όφειλαν, και τις συνέλαβαν με βάση το απόσπασμα καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας, το οποίο κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Λάρισας και έφτασε στις αρμόδιες αρχές του Βόλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Οι δύο υπερήλικες αδερφές, η μία με σοβαρά προβλήματα υγείας, βρίσκονται από χθες υπό κράτηση στο Τμήμα Μεταγωγών Βόλου και αναμένουν τη συνοδεία τους στη Θήβα για τον εγκλεισμό τους στο σωφρονιστικό κατάστημα, προκειμένου να εκτίσουν την ποινή τους!

Και όλα αυτά, παρά τις σαφείς προβλέψεις νόμου, οι οποίοι επαναδιατυπώθηκαν στον πρόσφατα ψηφισθέντα 4322/27 Απριλίου, ότι άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών, τα οποία έχουν καταδικασθεί για πλημμέλημα με φυλάκισης έως 10 έτη, εκτίουν την ποινή τους στο σπίτι τους.

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 76 και 83 ετών, καταδικάστηκαν πρωτόδικα για απάτη κατά συναυτουργία με ποινή φυλάκισης 3 ετών. Μετά την πρωτόδικη απόφαση οδηγήθηκαν, ως φυγόποινες το Μάιο του 2014, στις φυλακές της Θήβας. Εκτισαν 25 ημέρες από την ποινή τους και με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας, μέσω των φυλακών, αφέθηκαν ελεύθερες, όταν έγιναν δεκτές λόγω ηλικίας οι αιτήσεις αναστολής της ποινής τους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Σε δεύτερο βαθμό, η δίκη τους προσδιορίστηκε στις 21 Απριλίου 2015. Η απόφαση δεν τροποποίησε την πρωτόδικη. Ωστόσο, στο απόσπασμα της απόφασης, το οποίο κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Λάρισας, δεν αναγράφηκε ότι η ποινή εξαιτίας της ηλικίας τους θα εκτιθεί στο σπίτι.

Αποτέλεσμα να συλληφθούν και πάλι χθες και να βρεθούν σε πανικό και τρόμο για την επιστροφή τους σε κελί.

«Βοηθήστε μας, θα πεθάνουμε!»

Μία από τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες, επέλεξε να επικοινωνήσει με τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ». Εξιστόρησε όσο μπόρεσε τον γολγοθά της, μέσα σε απαρηγόρητο κλάμα, με τις δυνάμεις ενός ανθρώπου που έχει συμπληρώσει πάνω από 80 έτη ζωής!

«Παρακαλώ σε βοήθεια. Θα πεθάνουμε. Δεν αντέχω τη φυλακή. Καλύτερα να πεθάνω. Ας κάνει κάτι όποιος μπορεί…», ήταν ανάμεσα σε σπαραγμούς της η έκκληση της ηλικιωμένης γυναίκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου