ΤΟΠΙΚΑ

Πιάνει λιμάνι το παραδοσιακό ιστιοφόρο Young Endeavor

πιάνει-λιμάνι-το-παραδοσιακό-ιστιοφό-537384

Σήμερα, Δευτέρα, το παραδοσιακό ιστιοφόρο του Αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού Young Endeavor θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου. Η άφιξή του στο λιμάνι αναμένεται στις 10:00 π.μ και θα αναχωρήσει στις 6 Μαΐου στις 10:00 π.μ.

Το ιστιοφόρο, που κάνει το γύρο του κόσμου με πανιά, θα κάνει στο Βόλο τη μία και μοναδική του στάση σε λιμάνι της Ελλάδας, κατόπιν πρόσκλησης από το Δήμο Βόλου και τη διοίκηση του Λιμένος Βόλου.

Η επίσκεψή του τιμά το λιμάνι και την πόλη μας, καθώς, το λιμάνι του Βόλου έχει χαρακτηριστεί ως λιμάνι μεγάλων ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων (REGATTA). Ο Δήμος Βόλου και ο ΟΛΒ ετοιμάζουν μια εντυπωσιακή υποδοχή στο πλήρωμα του ιστιοφόρου, το οποίο αποτελείται από 12 αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού της Αυστραλίας με καπετάνιο τον Lieutenant Commander Gavi Dawe και 24 εκπαιδευόμενους άντρες και γυναίκες. Ο κατάπλους του εντυπωσιακού ιστιοφόρου αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο και το ιστιοφόρο θα είναι επισκέψιμο για τους πολίτες την Τρίτη 5 Μαΐου, από 13:00 έως 16:00. Την άφιξη του ιστιοφόρου θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Αυστραλιανής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. John Griffin, την Τρίτη το απόγευμα.

Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή άφιξη του ιστιοφόρου τη Δευτέρα στις 10:00 π.μ. στο λιμάνι του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου