ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Τρίποντο» πάση θυσία για μάχη μέχρι τέλους

τρίποντο-πάση-θυσία-για-μάχη-μέχρι-τ-537394

Τον Ηρακλή υποδέχεται σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου (6 μ.μ., ΟΤΕ Sport1), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ ανόδου της Football League. Στο ΕΑΚ Βόλου, με τη στήριξη του κόσμου τους, οι ερυθρόλευκοι στοχεύουν στην πρώτη τους νίκη στο μίνι πρωτάθλημα, για να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά από την προνομιούχο δυάδα και να συνεχίσουν να ελπίζουν.

Να εξαντλήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για την κατάληψη μίας θέσης στην πρώτη δυάδα και να δείξει τα… δόντια του σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο της Super League, θέλει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στον Ηρακλή.

Οι Βολιώτες, που στην πρεμιέρα ήρθαν 0-0 στην αήττητη έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, θέλουν αφενός να στείλουν ένα μήνυμα στο «γηραιό», αφετέρου να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο μίνι πρωτάθλημα και να δώσουν το έναυσμα ενόψει της συνέχειας, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε βαθμολογικό επίπεδο.

Η ερυθρόλευκη ομάδα έμεινε πίσω στη βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος, αλλά δεν έχει χάσει τις ελπίδες της, ποντάροντας αρχικά στη δική της σταθερότητα, αφήνοντας παράλληλα το άγχος στους αντιπάλους, από τους οποίους θα περιμένει στραβοπατήματα.

Ατυχος ο Νικολιάς

Εκτός αποστολής έμεινε ο Αλέξανδρος Νικολιάς, ο οποίος στάθηκε άτυχος, αφού στην τελευταία χθεσινή προπόνηση των ερυθρόλευκων, αισθάνθηκε τράβηγμα και τέθηκε νοκ άουτ από το σημερινό παιχνίδι στο ΕΑΚ. Η κατάσταση του Νικολιά θα εκτιμηθεί από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, ενώ εκφράζονται φόβοι πως δύσκολα θα προλάβει και το επόμενο παιχνίδι με τη Λάρισα, για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ (9/5).

Από την άλλη, επιστρέφει ο τιμωρημένος του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Θέος, κανονικά μετέχει στις τελευταίες προπονήσεις ο Στάθης Ρόκας, ενώ ο Χερόν Μπεριάν επέστρεψε από την πατρίδα του, όπου είχε ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδας Κ23 για το παιχνίδι με την Γκάνα, και προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, για το αρχικό σχήμα, υπάρχουν ερωτηματικά και πιθανόν οι Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Τριανταφυλλάκος, Κυζυρίδης, Θέος, Μπιτάγκ, Μπεριάν και Μπαλτοβαλίεφ φαίνονται ως επικρατέστεροι, αλλά θέσεις διεκδικούν και οι Ιντζίδης στην άμυνα, ο Μακρυδημήτρης ως αμυντικό χαφ, όπως και ο Ρόκας, αλλά και τέλος ο Διαμαντόπουλος στην επίθεση.

Δεκαοχτώ ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθησαν στην αποστολή για το σημερινό αγώνα με τον Ηρακλή, ενώ εκτός έμειναν οι Κασμερίδης, Καρράς, Κεσίδης. Στην αποστολή βρίσκονται οι: Ρίζος, Κολίτσης, Ζέρης, Μπουτζίκος, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Ιντζίδης, Μπάρμπας, Ρόκας, Μακρυδημήτρης, Κυζιρίδης, Τριανταφυλλάκος, Θέος, Μπεριάν, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης, Διαμαντόπουλος, Μπαλντοβαλίεφ.

Χωρίς Ρομάνο, αλλά με… Παπαθανασάκη

Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή (3/5) η προετοιμασία του Ηρακλή για τη σημερινή κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά τη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Β’ Εθνικής, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στους 10 βαθμούς και έπιασε την «Ενωση» στον πίνακα. Λόγω της κρισιμότητας του ματς, ο πρόεδρος του «γηραιού», Σπύρος Παπαθανασάκης, αποφάσισε να ταξιδέψει από χθες Κυριακή στο Βόλο, προκειμένου να είναι δίπλα στην ομάδα.

Χωρίς τον τιμωρημένο Ντιέγκο Ρομάνο, αλλά και δίχως τον Στάμου, που έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων, η αποστολή του Ηρακλή για την αναμέτρηση στο Βόλο με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος πήρε μαζί του τον Σαραμαντά, που ήταν αμφίβολος, αλλά και τους Ρουγκάλα και Αγγελούδη. Ανάμεσα στους 21 που ήρθαν στο Βόλο, συμπεριλήφθηκαν και τρεις τερματοφύλακες.

Η αποστολή: Χουάντερσον, Γιαννίκογλου, Λαδάς, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης, Μπαρτολίνι, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Ρουγκάλας, Λουκίνας, Περόνε, Πασάς, Σιατραβάνης, Αγγελούδης, Κάσσος, Τσιλιγκίρης και Τσιλιανίδης.

Ο Θάνος διαιτητής

Διαιτητής του σημερινού παιχνιδιού ορίστηκε ο Δημήτρης Θάνος από τα Γρεβενά. Ο 35χρονος έχει σφυρίξει ξανά τον Ολυμπιακό Βόλου τόσο σε πλέι οφ, όσο και σε αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Σε ματς πλέι οφ του Ολυμπιακού, ο Θάνος έχει σφυρίξει στη Super League στις 8/5/11 την αναμέτρηση ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου 1-0 και πέρσι στη Β’ Εθνική στις 17/4/14 τον αγώνα Φωστήρας – Ολυμπιακός Βόλου 1-0. Ακόμη στη Β’ Εθνική ήταν διαιτητής στην αναμέτρηση Καλαμαριά – Ολυμπιακός 1-0 στις 1/3/09.

Επίσης, ο Θάνος έχει σφυρίξει και ματς Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής (1-1 στις 20/2/11 στη Super League), όταν κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Θεσσαλονίκης καθόταν ο σημερινός προπονητής του Ολυμπιακού, Δ. Ελευθερόπουλος.

Το μοναδικό ματς που ο Ολυμπιακός κέρδισε με το Θάνο διαιτητή ήταν στις 8/1/11 στην αναμέτρηση Κέρκυρα – Ολυμπιακός Βόλου 0-2 για το κύπελλο. Ακόμη έχει διαιτητεύσει την αναμέτρηση Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου (4-2 στα πέναλτι 1-1 κ.α.) στις 17/9/08.

Σήμερα, Δευτέρα, στο ΕΑΚ, βοηθοί του Θάνου θα είναι οι Χαρίδης (Γρεβενών) και Ελευθερίου (Αθηνών). Τέταρτος ο ορίστηκε ο κ. Τριτσώνης από την Αθήνα.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ (6 μ.μ.):

Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής

ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης

ΑΕΚ – Παναχαϊκή

Τα εισιτήρια

Στην κυκλοφορία βρίσκονται τα εισιτήρια του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής, που θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ Βόλου σήμερα Δευτέρα 4/5/2015 στις 6.00 μ.μ. Οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους από τα εξής σημεία:

Μπουτίκ Ολυμπιακός Βόλου, ΕΑΚ Βόλου, σήμερα Δευτέρα: 12.00 μ.μ. έως και το τέλος της αναμέτρησης.

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: ΣΤΡΑΚΑ, Ιάσονος 99, ΒΛΑΧΑΒΑΣ, Αγίου Δημητρίου 19, ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ, Ελ. Βενιζέλου 80, ΒΟΥΛΓΑΡΗ, Πολυμέρη 13 (Έναντι Park Hotel) και ΘΕΟΧΑΡΗΣ, Γ. Δήμου 170.

Λέσχη Austrian Boys, Αγίου Δημητρίου 17, Νέα Δημητριάδα, Βόλος.

Λέσχη Φίλων Ολυμπιακού Βόλου ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ, Οδυσσέα Μουντούλια 3, Βόλος, 6955630770.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα των πλέι οφ της Football League Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής έχουν ως εξής: Θύρα 4 GOLD: 50€ Θύρα 4 VIP: 25€, Θύρες 3 & 5: 15€, Θύρα 1: 10€.

Επίσης, σήμερα, είναι η τελευταία μέρα απόκτησης διαρκείας για τους φίλαθλους του Ολυμπιακού, για να είναι κοντά στην ομάδα στα πλέι οφ της Football League. Οι τιμές στα διαρκείας έχουν ως εξής:

Gold: 200 ευρώ ανανέωση.

VIP: 80 ευρώ ανανέωση, 100 ευρώ νέο.

Special: 50 ευρώ ανανέωση, 60 ευρώ νέο.

Red: 40 ευρώ ανανέωση, 50 ευρώ νέο.

Fans: 20 ευρώ ανανέωση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. Ομάδα ΑΓ B ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

1. Ηρακλής 1 10 1-0-0 2-1 1-0-0 2-1 0-0-0 0-0

2. ΑΕΚ 1 10 0-0-1 1-2 0-0-0 0-0 0-0-1 1-2

3. Λάρισα 1 3 1-0-0 3-2 0-0-0 0-0 1-0-0 3-2

4. Ολυμπιακός Β. 1 1 0-1-0 0-0 0-0-0 0-0 0-1-0 0-0

5. Απόλλων 1 1 0-1-0 0-0 0-1-0 0-0 0-0-0 0-0

6. Παναχαϊκή 1 0 0-0-1 2-3 0-0-1 2-3 0-0-0 0-0

*Η ΑΕΚ ξεκίνησε με μπόνους 10 βαθμών και ο Ηρακλής με 7 β.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου