ΤΟΠΙΚΑ

Μειοδοτικός διαγωνισμός για ναυαγοσώστες στις παραλίες

μειοδοτικός-διαγωνισμός-για-ναυαγοσ-545119

Εννέα ναυαγοσώστες για οκτώ πολυσύχναστες ακτές θα προσλάβει ο Δήμος Βόλου

Πράσινο φως για την προκήρυξη πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου Βόλου, άναψε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.

Οκτώ παραλίες του ενιαίου Δήμου έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες και απαιτείται η πρόσληψη εννέα συνολικά ναυαγοσωστών: δύο στην παραλία των Αλυκών και από ένας στις παραλίες Πλατανίδια, δημοτική πλαζ Παγασών, Αναύρου, Νέας Αγχιάλου, Καρνάγιου, Χρυσής Ακτής και Μαμιδάκη.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών αφορά το διάστημα από 1η Ιουνίου έως 31 Αυγούστου και είναι προϋπολογισμού 73.775,40 ευρώ.

100.000 ευρώ για τουριστική προβολή

Εγκρίθηκε επίσης και η διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εκπόνηση ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για πρόγραμμα προϋπολογισμού 99.990 ευρώ.

Από την οικονομική επιτροπή εγκρίθηκαν οι όροι για τη διεξαγωγή δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού υγειονομικού καταστήματος στο δημοτικό πάρκο των Νέων Παγασών.

Το αναψυκτήριο θα εκμισθωθεί για πέντε χρόνια, ενώ η δημοπρασία ξεκινά από το ποσό των 24.000 ευρώ.

Τέλος, μέσω διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού θα προκύψει ο ανάδοχος για την ασφάλιση των οχημάτων, μηχανημάτων και μοτοποδηλάτων του Δήμου Βόλου για τη διετία 2015 – 2017. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 303.000 ευρώ.

Αποζημίωση δημότη

Από τα δημοτικά ταμεία θα περάσει το επόμενο διάστημα πολίτης, ο οποίος είδε το αυτοκίνητό του να καταστρέφεται μετά την πτώση δέντρου.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, στην οδό Λουντέμη (απέναντι από τις Ασπρες Πεταλούδες). Δέντρο που έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο προκάλεσε ζημιές στο μπροστινό του μέρος (προφυλακτήρα, ψυγείο, καπό, προβολάκι προφυλακτήρα, τραβέρσα και κολάρο ψυγείου.

Ο δημότης ζητά αποζημίωση ύψους 360,90 ευρώ με εξώδικο συμβιβασμό από το Δήμο Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου