ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στις 3 Μαΐου

κλειστά-τα-εμπορικά-καταστήματα-στις-3-545895

Με ομόφωνη απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Ομόφωνα υιοθέτησε την απόφαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, που συνεδρίασε στη Φαρκαδώνα, να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξηγεί ότι το Σάββατο για πολλούς καταναλωτές είναι μη εργάσιμη μέρα και αρκετοί θα συνδυάσουν την αργία της Πρωτομαγιάς με το σαββατοκύριακο για τριήμερο απόδρασης.

Επιπλέον, οι καταναλωτές -επισκέπτες της περιοχής θα μπορούν να εξυπηρετηθούν το Σάββατο για τις όποιες αγορές τους καθώς η αγορά θα λειτουργεί κανονικά, ενώ την Κυριακή 3 Μαΐου δεν προβλέπεται έλευση κρουαζιερόπλοιου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος.

Σχετικά με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις σημειώνει ότι «θέση μας είναι η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων καθώς δεν προσφέρουν ούτε στην κατανάλωση ούτε στις επιχειρήσεις. Επίσης αναμένουμε την ψήφιση του Νόμου που θα επαναφέρει την αργία της Κυριακής (εκτός Κυριακής των Χριστουγέννων).

Σύμφωνα με το νόμο, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η πρώτη Μαΐου, η οποία -κατά τα ειωθότα- θα καθοριστεί ως αργία με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά το Σάββατο, 2 Μαΐου. Αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου