ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Κων. Δελημήτρου για τα επαγγελματικά λύκεια

ερώτηση-κων-δελημήτρου-για-τα-επαγγελ-549424

Ερώτηση για τα επαγγελματικά λύκεια και τις εξεταστικές διαδικασίες στο Υπουργείο Παιδείας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Δελημήτρος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού αναπτύσσουν την συλλογιστική τους για το όλο θέμα ερωτούν τον υπουργό εάν θα συνεχίσουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ να έχουν το δικαίωμα εισαγωγής εκτός των ΑΤΕΙ με εξετάσεις σε 4 μαθήματα και στα ΑΕΙ όπως ισχύει τώρα με την Ομάδα Β και με ποια διαδικασία;

Επίσης ερωτούν εάν θα διενεργηθούν επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ κατά τα πρότυπα των τελειοφοίτων των ΓΕΛ και για τη φετινή χρονιά όπως προβλέπεται από το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν.4186/13.

Τέλος, απευθύνεται ερώτημα στον Υπουργό ποια είναι η πρόβλεψη του Υπουργείου ώστε να μην εξακολουθεί να υφίσταται το καθεστώς άνισης μεταχείρισης των μαθητών των ΕΠΑΛ σε σχέση με αυτούς των ΓΕΛ κατά τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως προκύπτει από το ν. 2909/2001 και το ν. 3748/2009.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου