ΤΟΠΙΚΑ

Δημοτικό Συμβούλιο για τα καταδυτικά εκ νέου στο Νότιο Πήλιο

δημοτικό-συμβούλιο-για-τα-καταδυτικά-562533

Σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου και όχι σε έκτακτο Δ.Σ. όπως ζητούσαν σύμβουλοι δύο παρατάξεων μειοψηφίας, θα συζητηθεί το θέμα των καταδυτικών πάρκων στον Παγασητικό.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου κ. Κων. Λεγαντής ορίζει τακτική συνεδρίαση στις 24 Απριλίου προτάσσοντας στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση για τα καταδυτικά πάρκα σε αντίθεση με τους συμβούλους της μειοψηφίας που ενεργώντας σύμφωνα με το νόμο, ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου, καταθέτοντας αίτημα με εννέα υπογραφές.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση την αίτηση υπέγραψαν εννέα Δημοτικοί Σύμβουλοι παρατάξεων της μειοψηφίας και ειδικότερα οι Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας «Ολοι μαζί για το Νότιο Πήλιο» του κ. Στ. Βακούλα και της Β’ ελάσσονος μειοψηφίας (Νότιο Πήλιο – Δήμος Ανατροπής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) της κ. Κατερίνας Τσερκέζη και συγκεκριμένα από τους Συμβούλους κ.κ. Σταμ. Βακούλα, Κατερίνα Τσερκέζη, Νικ. Μαμμά, Από. Διαννέλο, Αγγ. Λεμονή, Ευγενία Βαρβούλια – Κυριάκου, Ιωαν. Ευαγγελάκη, Ιωάννη Τζώρτζη και Παναγ. Ξυράφη.

Η απάντηση Λεγαντή

Απαντώντας στο αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου που κατατέθηκε στις 9 Απριλίου 2015, ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Λεγαντής αναφέρει:

«Σε απάντηση των αιτήσεων από 02-04-2015 Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικολάου Κατσιαφούρη και 09-04-2015 των υπολοίπων ανωτέρω αιτούντων Δημοτικών Συμβούλων προκειμένου να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου και να συζητηθεί εκ νέου το θέμα: Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποβολή πρότασης για τη δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών και χώρων οργανωμένης κατάδυσης στις νήσους Βόρειες Σποράδες και στον Παγασητικό.

Σας γνωρίζουμε ότι το ανωτέρω θέμα έχει ήδη προγραμματισθεί προς συζήτηση στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας που θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Απριλίου 2015.

Επίσης για το συγκεκριμένο θέμα αναμένουμε τις αποφάσεις – προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου μας οι οποίες και θα συμπεριληφθούν στην συζήτηση του εν λόγω θέματος».

Επανέρχονται οι μειοψηφίες

Οι μειοψηφίες, μετά την απάντηση του κ. Λεγαντή, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο ξαναθέτουν το θέμα της έκτακτης σύγκλησης προσδιορίζοντας ως θέμα τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Νοτίου Πηλίου και Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Από την πλευρά του ο κ. Λεγαντής τονίζει πως το θέμα που θα τεθεί προς συζήτηση στην τακτική συνεδρίαση με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων, δεν θα αφορά την επανεξέταση της απόφασης για την προγραμματική σύμβαση η οποία εγκρίθηκε και κατά συνέπεια η όποια απόφαση του επικείμενου Δ.Σ., δεν θα τροποποιεί ή καταργεί την απόφαση για την προγραμματική σύμβαση.

Στη νέα επιστολή τους, οι εννέα Δημοτικοί Σύμβουλοι αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής:

«Σύμφωνα με τον Καλλικρατικό νόμο για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, στο άρθρο 2 αναφέρεται ρητά ότι «Ο Πρόεδρος καλεί το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της διάταξης, όποτε το ζητήσει ο Δήμαρχος ή η Οικονομική επιτροπή ή η Επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα για τα οποία έχει ζητηθεί η σύγκληση.

Στις 9 Απριλίου 2015 καταθέσαμε το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου, την υπ’ αριθμ. Πρωτοκόλλου 4991/9.4.2015 Αίτηση με την οποία ζητούσαμε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη «Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποβολή πρότασης για την δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών και χώρων οργανωμένης κατάδυσης στις νήσους Β. Σποράδες και στον Παγασητικό». Παρά την έλευση των έξι ημερών, έως σήμερα δεν έχετε συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ξεκάθαρα αναφέρει η Νομοθεσία.

Επειδή, εσείς δεν συγκαλείτε Δημοτικό Συμβούλιο, όπως οφείλετε.

Σας καλούμε, άμεσα να μας ορίσετε υπάλληλο του Δήμου Νοτίου Πηλίου στον οποίο να ανατεθούν χρέη γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να στείλει τις απαραίτητες προσκλήσεις και να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου